Vesti > Hronika

Dojave o bombama ipak deo MEĐUNARODNE MREŽE: Šta su sve otkrila HAPŠENJA u Srbiji i Češkoj

Hapšenje u Češkoj otkrilo je da su uhapšeni samo deo šire i veće međunarodne mreže koja stoji iza lažnih dojava o bombama

Izvor: K1info/blic.rs

15/12/2023 > 19:27

podeli vest:

Dojave o bombama ipak deo MEĐUNARODNE MREŽE: Šta su sve otkrila HAPŠENJA u Srbiji i Češkoj
Foto: MUP RS


Kako saznaje beogradski list, pronađene su prepiske i komunikacije sa licima iz drugih zemalja sa dokazima o planiranju i načinu sprovođenja lažnih dojava.

Kod jednog uhapšenog u Srbiji pronađena je kripto novčanica sa bitkoinima i dokazima o transakcijama sa drugim licima u inostranstvu.

Komunikaciju su vršili kroz servere online igrica i direktne prepiske u samim igricama što je otežavalo njihovo lociranje i identifikaciju.

Jedan od uhapšenih u Srbiji je već hapšen i osuđivan za prevaru i proneveru u EU.

Oni su privedeni, u kućama dok su spavali.

Kako je "Blic" ranije pisao, u toku su pretresi na više lokacija.

- Pronađena je veća količina IT opreme - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Podsetimo, MUP je večeras saopštio da su uhapšeni P. D. (23) iz Odžaka, kao i J. M. (27) i T. Č. (42) iz okoline Zrenjanina.

Kako se sumnja, oni su u dužem vremenskom periodu, putem elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Republike Srbije, o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.

 

 

Ostavite komentar