Vesti > Hronika

JEZIVO SVEDOČENJE devojke koju je napao INSTRUKTOR JAHANJA: Stavio je ruku na moju zadnjicu i POČEO DA STISKA

Milošu Đukiću (69) se sudi za silovanje i polno uznemiravanje devojaka

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

15/12/2023 > 12:32

podeli vest:

JEZIVO SVEDOČENJE devojke koju je napao INSTRUKTOR JAHANJA: Stavio je ruku na moju zadnjicu i POČEO DA STISKA
Foto: ATA Images


U Višem sudu u Beogradu danas je svedočila oštećena na suđenju Milošu Đukiću (69), optuženom da je počinio više krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja nad polaznicama škole jahanja od kojih su neke bile maloletne.

Oštećena N.G. svedočila je putem video veze iz prostorije za oštećene. Ona je rekla da je u školu jahanja počela da ide 2019. godine sa mlađom sestrom, a da je njen otac bio dobar prijatelj sa optuženim Đukićem.

Ona je ispricala da je Đukić često imao neprimerne komentare seksualne konotacije, ali je, kako dodaje, okruženje govorilo da je to u redu i da je to deo njegovog rečnika, da je "lud i star".

- Vulgarno nam se obraćao. Jednom prilikom je rekao da sam 10 godina mlađi imao bih odnose sa svima vama - navela je oštećena.

U septembru 2021. godine, kako je N.G. koja je tad imala 19 godina, navela, konj kojeg je jahala je imao ranu, zbog čega se ona uplašila da pogrešno stavlja opremu na njega, te je pozvala Đukića da to proveri.

- Ja sam bila u boksu sa konjem i on je došao. Najpre me je zagrlio i stisnuo snažno, zatim je ruke stavio na moju zadnjicu i počeo da stiska, dok je sve vreme uzdisao i stenjao, a ja sam se zaledila od šoka - rekla je oštećena.

Rekla je da nije uspela da se otrgne jer je prostor vrlo mali, a konj na nagle pokrete može da se uznemiri i šutne je. Optuženi ju je, kako tvrdi N.G. zatim uhvatio za lice i pokušao da je poljubi, ali je ona snažno stisnula usta. U tom trenutku jedna devojka je pozvala Đukića da joj nešto pomogne, pa je N.G, kako je ispričala, uspela da uzme konja i brzo uradi trening nakon čega je otišla kući.

Žrtva je ispričala da se čula sa koleginicom iste večeri koja joj je ispričala da je prošla kroz isto to. Takođe, rekla je da ima 10 devojaka kojima se isto dogodilo i da su zbog toga napustile klub.

Nekoliko dana kasnije, kako je ispričala oštećena, njena mlađa sestra otišla je da pokupi stvari iz konjičkog kluba, kada joj je Đukić rekao da njena sestra halucinira, a da ta druga devojka laže.

Odgovarajući na pitanja branioca, oštećena je rekla da je Đukić znao da im menja konja da bi ih maltretirao, dodajući da je jedna devojka pala zajedno sa kobilom, jer joj je Đukić promenio konja.

Đukić je na kraju današnjeg suđenja rekao da nije istina da je promenio konja jednoj devojci, nego je ona loše jahala i dodao:

- To što je rekla nije istina.

Sledeće suđenje zakazano je za 11.januar kada bi trebalo da bude saslušana jedina maloletna oštećena. Đukić je na početku suđenja rekao da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, te je dodao da nije tačno da je učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da devojke koje su ga prijavile "nisu u pravu".

Optuženi je na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, na pitanje sudije kako se izjašnjava na optužbe rekao da nije kriv. Optužen je za krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Uhapšen je sredinom septembra 2022. godine i od tad se nalazi u pritvoru. On se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja. Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje. Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Ostavite komentar