Vesti > Hronika

BELIVUK IZNEO PRIMEDBU! Tvrdi da su ISKAZI OŠTEĆENOG KONTRADIKTORNI

Oštećenog su branioci i optuženi ispitivali tokom dva suđenja koja su trajala po pet sati

Izvor: K1info/Tanjug

15/12/2023 > 18:02

podeli vest:

BELIVUK IZNEO PRIMEDBU! Tvrdi da su ISKAZI OŠTEĆENOG KONTRADIKTORNI
Foto: Tanjug/Rade Prelić/bg.ap.sud.rs


U Specijalnom sudu u Beogradu danas je vođa organizovane kriminalne grupe  Veljko Belivuk u nastavku suđenja stavio primedbu na iskaz oštećenog I.S., kojeg su pripadnici grupe zlostavljali na stadionu.

Prema optužnici pripadnici ove grupe su oštećenog I.S. oteli i držali u prostorijama na stadionu FK Partizan, gde su ga mučili, zlostavljali i silovali.

Vođa grupe je uporedio svaki iskaz oštećenog i detaljno izneo navodne kontradiktornosti, poput ko ga je oteo, da li su ga na dan otmice tukli ili samo psihički maltretirali, za šta su mu vezali ruke kada ga je, kako tvrdi tužilaštvo,  Aleksa Šejić, silovao.

Belivuk tvrdi da su veze između oštečenog i tužilaštva mnogo dublje, jer je oštećenom trebalo vremena da odgoovri na svako pitanje osim na pitanja vezana za tužilaštvo, odnosno koliko puta je bio u tužilaštvu i da li ga tužilaštvo podučilo šta da priča.

On je istakao da kontradiktornosti u iskazu oštećenog optužene ne oslobađa, ali je, kako tvrdi, konfuzno.

Belivuk je između ostalog rekao da je I.S. u jednom svom iskazu naveo da je bio vezan za metalnu konstrukciju, dok je u prostorijama na stadionu bio samo krevet koji ima drvenu konstrukciju, a Belivuk je dodao da je oštećeni više puta menjao iskaz kada je u pitanju mesto gde je bio vezan i tučen.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Oštećenog su branioci i optuženi ispitivali tokom dva suđenja koja su trajala po pet sati, a javnost je sa tog dela suđenja bila isključena.

Sudija je odredila pauzu posle koje će Belivuk i ostali optuženi, kao i branioci nastaviti sa primedbama.
 

Ostavite komentar