Vesti > Hronika

Ovo su DETALJI PUNOG DOSIJEA braće Hofman: Izazivali saobraćajke, LOMILI KOSTI i PRETILI, a onda PLAKALI u pritvoru

Uhapšeni u Beogradu zbog zlostavljanja i mučenja

Izvor: K1info/blic.rs

22/11/2023 > 10:10

podeli vest:

Ovo su DETALJI PUNOG DOSIJEA braće Hofman: Izazivali saobraćajke, LOMILI KOSTI i PRETILI, a onda PLAKALI u pritvoru
Foto: Youtube PrintScreen/Jutarnji Program TV Happy


Braća Miljan (31) i Ljuban (28) Vidović poznatiji pod nadimkom Hofman, koji su uhapšeni u Beogradu u akciji policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nakon što su se na društvenim mrežama pojavili video snimci na kojima se vidi kako maltretiraju ljude, zadržani su u pritvoru zbog sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje, obojica su već pravosnažno osuđeni u Osnovnom sudu u Novom Sadu zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Uvidom u presudu koju je Osnovni sud u Novom Sadu dostavio "Blicu", oni su čoveku čije ime nije saopšteno polomili jagodičnu kost, zube i zadali mu više udaraca šakom u predelu glave.

- Osumnjičeni (Miljan Vidović - prim. aut.) kriv je zato što je 20. juna 2017. godine ispred jednog lokala, sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, svestan svog dela čije izvršenje je hteo, teško telesno povredio oštećenog na taj način što je oštećenom zadao udarac zatvorenom šakom u predelu glave, nakon čega mu se pridružio i okrivljeni (Ljuban Vidović - prim. aut.) u odnosu na koga je postupak razdvojen, te su oštećenom zajedno zadali više udaraca zatvorenom šakom u predelu glave i tela, usled kojih udaraca je oštećeni pao na kolovoz i tom prilikom zadobio tešku telesnu povredu u vidu preloma desne jagodične kosti, iščašenje (luksacija) tri zuba u gornjoj vilici desno, pri čemu je bio svestan da je njegovo delo zabranjeno - navodi se u presudi Osnovnog suda u Novom Sadu. 

Foto: pritscreen Instagram

 
Miljan povredio i dve žene

Dodaje se i da se protiv Miljana Vidovića vodio još jedan postupak i to zbog krivičnog dela ugrožavanje javnog saobraćaja.

U presudi se navodi da je Miljan 12. maja 2019. godine u Novom Sadu pokušao da uradi polukružno skretanje na raskrsnici gde to nije dozvoljeno te je udario u putničko vozilo koje se kretalo iz suprotnog smera kojim je upravljala ženska osoba.

- Od udarca je oštećena zadobila laku telesnu povredu u vidu nagnječenja desnog ramena, a oštećena koja se nalazila kao putnik u vozilu kojim je upravljala oštećena zadobila je laku telesnu povredu u vidu nagnječenja dela leve potkolenice - piše u presudi.

Kućni zatvor i uslovne kazne za braću Hofman

Miljanu je zbog pomenutih krivičnih dela 1. oktobra 2021. godine izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od četiri meseca, odnosno kazna zatvora u trajanju do tri godine a osuda okrivljenog je kako kažu u Osnovnom sudu u Novom Sadu zasnovana na njegovom priznanju. Dodaje se da će se "izrečena kazna izvršiti na taj način što okrivljeni neće smeti da napušta prostorije kuće u kojoj stanuje i to na adresi bez primene elektronskog nadzora".

Ljuban Vidović je takođe priznao krivično delo nanošenje teških telesnih povreda koje je počinio oštećenom zajedno sa bratom Miljanom te mu je 21. maja 2021. godine izrečena uslovna osuda i kazna zatvora u trajanju od 10 meseci i istovremeno je sud odredio da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dve godine od dana pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo. 

Nakon hapšenja u Beogradu negirali izvršenje krivičnih dela

Braća Ljuban i Miljan Vidović nakon hapšenja saslušani su u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Oni su u prisustvu izabranih branioca izneli odbranu negirajući izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Nakon datih odbrana, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani u postupku, ali i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost. 

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećene svedoke, svedoke i prikupiti ostale neophodne dokaze nakon čega će biti doneta konačna odluka.

Foto: printscreen Instagram/serbialive_beograd

 
Osumnjičeni za zlostavljanje i mučenje

Kako je saopštio MUP, Ljuban i Miljan su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i pretnje.

U jednom od poslednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori. 

Miljan maltretira konobara, jer se navodno, neprimereno obraćao njegovoj ćerki.

Plakali u pritvoru

Kako piše Telegraf, braća Hofman su u pritvoru plakala.

- Cvileli su kao devojčice, molili su za milost - kaže izvor.

Svi uhapšeni su, inače, razdvojeni u zasebne ćelije, a oni su sve vreme molili za milost.

- Nećemo više nikad, molimo vas - jaukali su uhapšeni.

Danima kružili snimci maltretiranja

Danima pre hapšenja na društvenim mrežama kružilo je više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Hofman Vidović, kako dolaze u više kafića u Modriči gde maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Oni upućuje veoma ozbiljne pretnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvesnu osobu koju nazivaju „Crv“i „Crvić“. Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

– Alo, ovde Hofman, kum Tupešin. Gde si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l' jasno? – govori Vidović.

Prema saznanjima Srpskainfo, oni su u Modriču došli kako bi uputili pretnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče.

Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih dela, a koji se trenutno krije na području Beograda.

Ostavite komentar