Vesti > Hronika

Određen pritvor HRAVATU koji je napravio HAOS na beogradskom AERODROMU

Zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru priveden je u surčinsku policijsku stanicu, odakle je zbog velike alkoholisanosti prebačen na VMA

Izvor: K1info/Tanjug

27/10/2023 > 16:55

podeli vest:

Određen pritvor HRAVATU koji je napravio HAOS na beogradskom AERODROMU
Foto: Pexels.com


Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor državljaninu Hrvatske Dominiku H.T. (21) koji je u noći između srede i četvrtka, u alkoholisanom stanju, najpre galamio i vređao prolaznike na aerodromu "Nikola Tesla", a potom na nacionalnoj osnovi grubo vredjao vojna lica sa Vojnomedicinske akademije (VMA). 

Pritvor mu je odredjen zbog opasnosti od bekstva, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Na ovu odluku odbrana ima pravo da uloži žalbu.

Ranije danas osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio da se ne seća ničega jer je bio pijan. 

Dominiku H.T. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne, rasne  i verske mržnje i netrpeljivosti. 

Foto: ATA Images

 

 Prema krivičnoj prijavi policijske stanice Surčin, Dominik H.T. je najpre juče oko 1:20 časova ispred glavne zgrade na aerodromu "Nikola Tesla" u vidno alkoholisanom stanju galamio, ispuštao neartikulisane glasove, bacao se i valjao po trotoaru i vredjao prolaznike. 

Zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru priveden je u surčinsku policijsku stanicu, odakle je zbog velike alkoholisanosti prebačen na VMA, na odeljenje za toksikologiju, gde mu je ustanovljeno da ima 1,75 promila alkohola u krvi. 

Prilikom pružanja lekarske pomoći, Dominik H.T. se preteći i uvredljivo obratio prisutnim vojnim, unifomisanim licima, psujući im majku srpsku, uz to psujući srpski narod i državu Srbiju. 
 

Ostavite komentar