Vesti > Hronika

Predao se Luka Cerović osumnjičen za IZNUDU - za njim je bila raspisana poternica

Za Cerovićem je sud raspisao poternicu, zbog sumnje da je podstrekavao na iznudu trojicu optuženih kojima je danas počelo suđenje

Autor: Tanjug

05/09/2022 > 17:27

podeli vest:

Predao se Luka Cerović osumnjičen za IZNUDU - za njim je bila raspisana poternica
Foto: Pexels.com


Višem sudu u Beogradu danas se predao Luka Cerović, za kojim je bila raspisana poternica, prenose beogradski mediji.

Cerović je danas sa svojim advokatom došao u Palatu pravde i odmah je sproveden u pritvor Okružnog zatvora.

Luka Cerović, koji prema operativnim podacima važi za desnu ruku, odnosno najbližeg saradnika Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara,piše Kurir.

Za Cerovićem je, podsetimo, bila raspisana poternica na predlog Višeg tužilaštva u Beogradu, koje protiv njega i još dvojice osumnjičenih vodi zbog iznude.

Vušović i Cerović, navodno su na čelu takozanog "vračarskog klana" za koji se spekuliše da je preuzeo sve poslove Veljka Belivuka, posle njegovog hapšenja. Istražitelji su, kako Kurir saznaje, naložili i da se njihvo DNK ukoliko postoji u bazi uporedi sa tragovima pronađenim u kući strave u Ritopeku. Vušović, zvani Džoni sa Vračara, u martu prošle godine je bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji koja traga za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora.

Inače, i za Vušovićem je raspisana poternica Višeg tužilaštva u Beogradu, i do zbog nezakonitog posedovanja oružja.

Za Cerovićem je na predlog Višeg javnog tužilaštva, sud raspisao poternicu, zbog sumnje da je podstrekavao na iznudu trojicu optuženih kojima je danas počelo suđenje zbog pokušaja iznude.

Pošto je Cerović bio u bekstvu prema njemu je taj postupak razdvojen i jos je istraga u toku.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marko T. (23), Ivo B. (24) i Jovan B. (25) se terete da su od M.M. pokušali da silom i pretnjama iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine.

Kako je precizirano u optužnici oni su M.M. 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vracaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila, nakon čega su ga tukli rukama, nogama i replikom pištolja i zahtevali od njega novac.

Oni su uhapšeni dva dana kasnije 10. oktobra 2019. godine.

Ostavite komentar