Vesti > Hronika

Deo PUTNIKA otputovao za STAVROS posle TEŠKOG UDESA u Grčkoj: VLASNIK agencije OBJASNIO šta je sa SRPSKIM turistima

Prema rečima vlasnika turističke agencije Ski &Sun Travel među putnicima nema teže povređenih ili ugroženih

Izvor: K1info/Tanjug

10/09/2023 > 23:13

podeli vest:

Deo PUTNIKA otputovao za STAVROS posle TEŠKOG UDESA u Grčkoj: VLASNIK agencije OBJASNIO šta je sa SRPSKIM turistima
Foto: RINA


Deo putnika koji su želeli da nastave letovanje posle jutoršnje nesreće uputio ka Stavrosu, rekao je vlasnik turističke agencije iz Niša Ski &Sun Travel Bojan Milosavljević za Tanjug.

On je precizirao da su putnici koji su to želeli otišli autobusom za Stavros, gde je i inače bilo planirani letovanje.

Milosavljević je ranije za Tanjug rekao da je 15 putnika iz autobusa te agencije koji je jutros imao udes na auto-putu Atina-Solun, blizu graničnog prelaza Evzoni zadržano na lečenju u Solunu, dok je jedan na sopstvenu odgovornost odlučio da sa predstavnikom agencije napusti bolnicu.

- U bolnici u Solunu zadržano je 15 putnika, neki su otpušteni njih sedmoro, osmoro. Zadržani su putnici koji imaju prelome i oni kojima su potrebne dalje analize. Za sada nema teže povređenih ili ugroženih, koliko imam informacije. Jedan putnik je odlučio da iz Soluna krene sa predstavnicom iz bolnice do Kilkisa gde se nalazi najveći broj putnika - rekao je on. 

Milosavljević je rekao da je cela grupa putnika u Kilkisu, i da su neki tamo prebačeni iz bolnice u Polikastru da bi bili na istom mestu.

Foto: RINA

 

- Dobro su, lakše su povrede u pitanju kod nešto više od 40 ljudi. Suvlasnik agencije je sa njima. Čekaju da budu smešteni na odredište, kao i putnici koji su u Solunu ili da se vrate kući. Kako ko želi - rekao je on. 

On je ranije danas u izjavi za Tanjug dodao da je jutros upućen jedan dvospratni autobus za Grčku, da bude na raspolaganju putnicima, kao i da je angažovan i jedan grčki autobus za dalje zbrinjavanje i transfer. 

Istakao je da je sudar bio strašan prema fotografijama koje je dobio, i da je do nesreće prema nezvaničnim informacijama koje je dobio, došlo jer je automobil prešao u suprotnu traku gde se nalazio autobus.

- Vide se tragovi kočenja u levoj traci. Po svemu sudeći, prešao je u suprotnu stranu. Vozač (autobusa) je uspeo nekako da zadrži na putu vozilo. Srećom se nije u brzini prevrnuo. Okrenuo se u jarak i nije bio u punoj brzini, inače bi bila strašna tragedija - dodao je on.

Milosavljević je dodao da su u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma, konzulatom u Grčkoj, sa kolegama i sa porodicama. 

U udesu su poginule četiri osobe iz automobila koji je najverovatnije i izazvao sudar. 

Ostavite komentar