Vesti > Hronika

MUP: Inspektorima MILENKOVIĆU i MITIĆU dodeljeno OBEZBEĐENJE Specijalne antiterorističke jedinice

MUP napominje da dosadašnje analize, na osnovu navoda koje su iznosili Milenković i Mitić, nisu ukazivale na njihovu ugroženost

Izvor: K1info/Tanjug

05/09/2023 > 14:36

podeli vest:

MUP: Inspektorima MILENKOVIĆU i MITIĆU dodeljeno OBEZBEĐENJE Specijalne antiterorističke jedinice
Foto: ATA Images


Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova, na osnovu izjava i na insistiranje inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, donela je odluku kojom im privremeno dodeljuje policijsko obezbeđenje Specijalne antiterorističke jedinice, do okončanja bezbednosne procene njihove ugroženosti. 

U današnjem saopštenju MUP-a navodi se da im je prethodno, takođe na osnovu njihovih navoda, dodeljeno policijsko obezbeđenje Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, koje su Milenković i Mitić odbili.

Iz MUP-a ističu da je Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata usko specijalizovana i nosilac je policijskih poslova bezbednosne zaštite određenih ličnosti i objekata u Ministarstvu unutrašnjih poslova. 

Između ostalih, kako je navadeno, pripadnici Jedinice obezbeđuju ministra unutrašnjih poslova, predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, nosioce najviših pravosudnih funkcija i druge državne funkcionere.

Naglašeno je da je Jedinica uspešno realizovala obezbeđivanje mnogobrojnih stranih državnika, nosilaca najviših državnih funkcija tokom službenih poseta  Srbiji.

Foto: ATA Images

 

MUP napominje da dosadašnje analize, na osnovu navoda koje su iznosili Milenković i Mitić, nisu ukazivale na njihovu ugroženost.

Ističu da će postupak bezbednosne procene maksimalno profesionalno, u skladu sa zakonom, biti sproveden od strane nadležnih linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svih bezbednosnih službi Srbije.  

U saopštenju MUP apeluju na predstavnike pojedinih političkih stranaka i pojedince da iznošenjem neproverenih informacija ne vrše pritisak na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji odgovorno i u skladu sa zakonom obavljaju svoje dužnosti. 
 

Ostavite komentar