Vesti > Hronika

Svedočenjem SUPRUGE ubijenog Radojevića nastavljeno suđenje BELIVUKOVOJ GRUPI

Oštećena Marijana K. ispričala je danas da je poslednji put supruga videla 10. novembra 2020. godine u jutarnjim časovima

Izvor: K1info/Tanjug

31/08/2023 > 16:31

podeli vest:

Svedočenjem SUPRUGE ubijenog Radojevića nastavljeno suđenje BELIVUKOVOJ GRUPI
Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORČIĆ


U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Oštećena Marijana K. supruga ubijenog Zdravka Radojevića ispričala je danas da je poslednji put supruga videla 10. novembra 2020. godine u jutarnjim časovima kada je rekao da ide da se vidi sa optuženim Nemanjom Lakićevićem.

Kada se suprug nije javljao, Marijana K. je pozvala Lakićevića koji je u jednom trenutku rekao da je u kontaktu sa Radojevićem i da je on rekao supruzi da vrati sve automobile na plac, koje je 10-ak dana pre nestanka sklonio van Beograda.

Svedok je rekla da to njen suprug sigurno nije rekao zbog čega nije htela da vrati automobile, ali joj je nekoliko dana kasnije Igor P. vlasnik placa, rekao da je došlo 20 maskiranih muškaraca i da su uzeli Radojevićeve automobile.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Posle toga ona je prijavila nestanak supruga policiji.

Marijana K. je rekla da od optuženih poznaje braću Budimir, dodajući da je njen suprug krstio dete Miloša Budmira, kao i da poznaje Lakićeviča sa kojim se njen suprug družio, a da Nemanju Đurića samo iz viđenja.

Pričajući o poslovima njenog supruga rekla je da se njen suprug bavio prodajom automobila, da je davao pare na kamatu i da je organizovao igre jednom nedeljno.

Marijana K. je navela da je u jednom trenutku svog supruga pitala da li je veruje Nemanji Lakićeviću, kojeg tužilaštvo tereti da je namamio Radojevića, na šta je Radojević odgovorio "verujem više njemu neko sebi".

Ispričala je i da je 10 ili 20 dan nestanka neko pisao preko murala Radojevićevog pokojnog brata zbog čega je on strahovao za svoj život i sklonio automobile i zamenio sa Lakićevićem automobila.

Marijana K. tvrdi da je shvatila da joj je suprug ubijen kada je preko Lakićevićevog telefona navodno Radojević nju nazvao Maki, kako je nikad ranije nije zvao. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Branilac Lakićevića advokat Dalibor Katančević počeo je da postavlja pitanja svedoku.

Pre početka novi Belivukov advokat Pavle  Litričin je stavio primedbu na iskaz supruge ubijenog Gorana Veličkovića i naveo da je prvo na snimku sa svojim 

Dok je advokat Jakša Peković je dostavio sudu dokumentaciju da je njegov branjenik Miloš Lukić Selak upisao fakultet.
 

Ostavite komentar