Vesti > Hronika

Trojica Bugara "PALA" NA GRANICI, u Beogradu sa bankomata KRALI PODATKE O PLATNIM KARTICAMA

Određen je pritvor bugarskim državljanima koji su pokušali da zloupotrebe platne kartice građana

Izvor: K1info/Tanjug

04/08/2023 > 14:16

podeli vest:

Trojica Bugara "PALA" NA GRANICI, u Beogradu sa bankomata KRALI PODATKE O PLATNIM KARTICAMA
Foto: Unsplash.com


Bugarski državljani V.Ž., G.S. i G.Č. osumnjičeni da su na bankomat banke Eurobank-Direktna u centru Beograda postavili određene uređaje u cilju prikupljanja poverljivih podataka o računima i platnim karticama klijenata banke, zaustavljeni su na graničnom prelazu Gradina u pokušaju da napuste Srbiju a danas im je određen pritvor.

Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, brzom akcijom nadležnih organa otkriven je identitet bugarskih državljana osumnjičenih za falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica. 

Osumnjičeni su juče zaustavljeni na graničnom prelazu Gradina, nakon čega je doneto rešenje o njihovom zadržavanju. Oni su danas saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva, nakon čega im je određen pritvor.

Navodi se da su osumnjičeni krivično delo koje im je stavljeno na teret učinili u utorak u večernjim satima, na taj način što su na bankomat banke "Eurobank-Direktna" u centru grada stavili uređaj za očitavanje podataka sa platnih kartica korisnika, tzv. 'deep-insert skimmer', zatim uređaj za očitavanje magnetnih traka i elektronskih čipova, kao i mikrokameru, u nameri neovlašćenog prikupljanja poverljivih podataka o računima i platnim karticama klijenata banke, a sve u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Ostavite komentar