Vesti > Srbija

U jednoj noći ostali bez imanja i STOKE: Vatra progutala SVE što je porodica Spasojević imala

Bilo je pet krava, tele, junica, četiri svinje, kola, svi pomoćni alati, hiljadu bala sena... Sve je otišlo, kaže domaćin

Izvor: K1info/Tanjug

03/08/2023 > 13:49

podeli vest:

U jednoj noći ostali bez imanja i STOKE: Vatra progutala SVE što je porodica Spasojević imala
Foto: Tanjug printscreen


Jutros oko tri sata u domaćinstvu Slobodana Spasojevića u čačanskom selu Ježevica došlo je do požara na pomoćnom objektu koji je potom zahvatio i štalu.

Na lice mesta izašle su vatrogasne ekipe sa više vozila, ali je ipak pričinjena velika materijalna šteta.

- Majka mi je javila da je požar izbio na garaži, noćas negde oko pola četiri. Ja sam brzo pozvao vatrogasce i kada sam došao, požar je već zahvatio ceo objekat i celu štalu. Nije bilo pomoći. Vatrogasci su uradili sve što je bilo moguće, lokalizovali su požar - rekao je Slobodan Spasojević.

Još je teško utvrditi o kolikoj se šteti zapravo radi, ali je stočni fond porodice Spasojević u potpunosti uništen.

- Ovo je seosko domaćinstvo. Otac i majka rade poljoprivredu. Bilo je pet krava, tele, junica, četiri svinje, kola, svi pomoćni alati, hiljadu bala sena. Sve je otišlo, sve je propalo. Ne može se proceniti šteta. Šta jedno domaćinstvo ima u kući - sira, kajmaka, mleka, rakije, svega i svačega. Sve je stajalo u tome i sve je otišlo za dva sata - kazao je za Spasojević.

Dalja istraga pokazaće tačan uzrok ovog požara, a ni Spasojevići ne mogu pretpostaviti šta je izazvalo vatru na njihovom imanju.

- Ne znam šta bi mogao biti uzrok. Možda električne instalacije. Majka je izašla iz objekta u jedan sat jutros, u tri je to već počelo da gori. Pitanje je šta je uzrok - rekao je Spasojević.

Ostavite komentar