Vesti > Hronika

Uhapšeno 4 radnika EPS-a u VRANJU: Oštetili PREDUZEĆE za 36 MILIONA DINARA

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: K1info/Tanjug

13/06/2023 > 11:56

podeli vest:

Uhapšeno 4 radnika EPS-a u VRANJU: Oštetili PREDUZEĆE za 36 MILIONA DINARA
Foto: Pexels.com


Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zaposlene u EPS Distribuciji (ogranak Vranje) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kojim su naneli štetu u iznosu od oko 36,8 miliona dinara, saopštio je danas MUP. 

Uhapšeni P. T (54), S. B. (55), A.C. (41) i M. S. (29) sumnjiče se da od jula do avgusta 2022. godine nisu konstatovali u zapisniku brojna oštećenja i nedostatke prilikom izvršenja kontrole brojila u privrednom društvu u Preševu i u preduzetničkoj radnji u Bujanovcu. 

Zbog nezabeleženih nedostataka i oštećenja poput oštećenja distributivnih plombi, prepravki na brojilu, onesposobljenosti brojila da tačno meri i registruje utrošenu električnu energiju u trećoj fazi, oštećenja državnog žiga i potrebnih isključenja potrošača sa mreže zbog neovlašćene potrošnje, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu. 
 

Ostavite komentar