Vesti > Hronika

EGZOTIČAN PRTLJAG: Carinici zaplenili 10 belih i 3 crna DIJAMANTA, 6 DUKATA i jednu ZLATNU PLOČICU

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje, izdvojen automobil stranih registarskih oznaka

Izvor: K1info/Tanjug

31/03/2023 > 14:41

podeli vest:

EGZOTIČAN PRTLJAG: Carinici zaplenili 10 belih i 3 crna DIJAMANTA, 6 DUKATA i jednu ZLATNU PLOČICU
Foto: Instagram/Uprava carina


Carinici su na graničnom prelazu Vrška Čuka, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili 13 dijamanata, šest dukata i jednu zlatnu pločicu u automobilu stranih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj sam putovao 65-godišnji penzioner.

Prekršaj je otkriven juče kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje, izdvojen automobil. Mada je rekao da nema ništa da prijavi, carinici su u torbi 65-godišnjeg penzionera pronašli razne neprijavljene dragocenosti, među kojima i kutijicu sa 10 belih i 3 crna dijamanta. 

Pored toga, među garderobom je pronađeno i šest zlatnika od kojih su četiri iz 1913. i 1915. godine, kao i jedna zlatna pločica. 

Uprava carina podseća putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete. 

To se odnosi kako na lični nakit koj  putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića, navodi Uprava carina Ministarstva finansija.

 

 


 

 

Ostavite komentar