Vesti > Srbija

Skupocene motocikle ŠVERCOVALI među polovnim nameštajem, pa "pali" na Horgošu

Kombi je na uobičajenu carinsku kontrolu pristigao dva sata posle ponoći, a njime su iz Nemačke ka Bogatiću putovala dva mladića

Izvor: K1info/Tanjug

09/09/2022 > 16:33

podeli vest:

Skupocene motocikle ŠVERCOVALI među polovnim nameštajem, pa "pali" na Horgošu
Foto: Uprava carina Republike Srbije


Carinici su prilikom kontrole kombija marke "Mercedes sprinter" domaćih tablica na Horgošu pronašli dva sakrivena motocikla, u tovaru polovnog nameštaja.

Kombi je na uobičajenu carinsku kontrolu na ulazu u Srbiju pristigao dva sata posle ponoći i njime su iz Nemačke ka Bogatiću putovala dva mladića od 22 i 27 godina.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

 

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, momci su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave sem polovnog nameštaja i jednog bicikla koje prevoze u tovarnom delu kombija.

Središnji deo kombija bio je sa svih strana ograđen kabastim nameštajem, što je pobudilo sumnju kod carinika da se u sredini možda nešto krije, pa su se odlučili za dodatnu proveru specijalnim uređajem za kontrolu teško dostupnih šupljina.
 

Foto: Uprava carina Republike Srbije

 

U sredini tovara tako su uočeni delovi motocikala, zbog čega je istovaren sav nameštaj i tako otkrivena dva skupocena motora marki "Kawasaki Z100R" i "Ducati Street Fighter V4".

Kako za pomenute motocikle nisu imali nikakvu dokumentaciju, a postoji i osnovana sumnja da su ukradeni u Nemačkoj, slučaj je predat policiji u dalju nadležnost.

 

 

Ostavite komentar