Vesti > Hronika

KRIO se 27 godina u Italiji, 2022. izručen SRBIJI: Biće NOVOG suđenja za UBISTVO iz prošlog veka

Predrag Petrović prvobitno je osuđen na kaznu zatvora od 12 godina zbog ubistva Milibora Petrovića

Izvor: K1info/Tanjug

17/03/2023 > 17:07

podeli vest:

KRIO se 27 godina u Italiji, 2022. izručen SRBIJI: Biće NOVOG suđenja za UBISTVO iz prošlog veka
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Predrag Petrović osuđen na kaznu zatvora od 12 godina, za ubistvo Milibora Petrovića u junu 1994. godine, i naložio prvostepenom sudu da mu ponovo sudi.

Petroviću je pritvor produžen do naredne odluke prvostepenog suda, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda u Beogradu.

Po nalaženju Apelacionog suda, izreka presude je protivrečna datim razlozima, dok su u pogledu činjenica koje su predmet dokazivanja u obraloženju prvostepene presude izostali razlozi, a razlozi koji su dati su nejasni i međusobno protivrečni, zbog čega je i činjenično stanje ostalo pogrešno i nepotpuno utvrđeno, zbog čega je presuda ukinuta.

Prvostepenom presudom, Petrović je osuđen na kaznu zatvora koju je tužilaštvo i predložilo u svojoj završnoj reči, odnosno kaznu zatvora od 12 godina.

Petrović je bio u bekstvu skoro 27 godina, te da je tek prošle godine izručen iz Italije. On se tereti da je u junu 1994. godine u Beogradu ubio Milibora Petrovića, a posle toga sve vreme bio u bekstvu i skrivao se u Italiji.

Optuženi je prilikom iznošenja odbrane negirao da je počinio to krivično delo i tvrdio je da nije pucao u Petrovića, da nije imao oružje i da tada nije bio u zemlji.

 

 

Ostavite komentar