Vesti > Hronika

UBISTVO, droga, dugovi: Posle OŠTRE POLEMIKE na suđenju, Belivuk sutra nastavlja da ISPITUJE Lalića

Belivuk je danas Lalića ispitivao o imovini, ali i o ubistvima koja se pripisuju ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi

Izvor: K1info/Tanjug

02/02/2023 > 19:53

podeli vest:

UBISTVO, droga, dugovi: Posle OŠTRE POLEMIKE na suđenju, Belivuk sutra nastavlja da ISPITUJE Lalića
Foto: Tanjug/Rade Prelić


U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čije pripadnike optužnica tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Srđan Lalić je odgovarajući na pitanja Belivuka rekao da pripadnici grupe možda jesu pravili ćevape od samlevenih tela suparnika, ali da on nema saznanja o tome.

Okrivljeni-saradnik je objasnio da je grupi bilo predstavljeno da je motiv ubistva Mirka Kojića pretnja klanu, ali da je sam zaključio da je motiv ipak finansijska korist.  

Odgovarajući na Belivukovo pitanje da li mu je vraćen dug od 7.000 evra sa kamatom, Lalić je rekao da nije, pa je Belivuk ponovio pitanje i dobio isti odgovor.

Lalić je rekao i da je kupio nekoliko stotina grama kokaina od Belivuka i Marka, a da je prodavao Borisu Vojinoviću. 

Belivuk je Lalića ispitivao o njegovom stanu u Lisičjem potoku, lokalima na Dedinju, vili u Perastu i stanu koji se vodi na majku. 

Lalić je objasnio da je Belivuku jednom prilikom rekao da nema ništa od priče Radoja Zvicera u vezi s tovarom droge, dok mu Belivuk, kako kaže, nije verovao.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Belivuk tvrdi da se Lalić precizno seća samo datuma sa optužnice, dok na pitanja o nekim drugim situacijama ne može da se seti datuma. 

Pričajući o ubistvima igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, Belivuk je pitao kako je baš on slučajno u milonskom gradu naleteo uveče na njih dvojicu, na šta je Lalić rekao da je Belivuk sad rekao i vreme kad je naleteo, a što on nije znao. 

Lalić je u dva navrata rekao da je greška u transkriptima kada mu je Belivuk predočio njegov raniji iskaz, a sudija je rekla da će 
to proveriti.

Okrivljeni-saradnik je rekao i da je grupa posle ubijanja Gorana Veličkovića slike njegovog raskomadanog tela poslala Filipu Koraću, Isakoviću i Milošu Radosavljeviću zvanom Kimi. 

Belivuk sutra nastavlja da ispituje Lalića.

 


 

 

Ostavite komentar