Vesti > Beograd

Bočeli održao vrhunski koncert u Beogradu, Vučić mu dodelio Zlatnu medalju

Jedan od najcenjenijih tenora današnjice pevao na platou isred beogradskog Geozavoda

Autor: Tanjug

23/07/2022 > 12:20

podeli vest:

Bočeli održao vrhunski koncert u Beogradu, Vučić mu dodelio Zlatnu medalju
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Spektakularnim koncertom na platou ispred beogradskog Geozavoda Andrea Bočeli opravdao je status jednog od najcenjenijih tenora današnjice.

Sve je odisalo glamurom sinoć u Beogradu na vodi, žene u elegantnim haljinama i muškarci u svečanim odelima imali su prilike da čuju jednog od najznačajnijih umetnika današnjice, koji je prvi deo koncerta posvetio klasičnom repertoaru.

Zajedno sa sporanom Kristinom Pasaroju, Bočeli je oživljavao najlepše arije iz Verdijevih, Pučinijevih i Belinijevih opera, a violinistkinja Anastasija Petrišek je virtuozno odsvirala zimu iz Vivaldijava "Četiri godišnja doba".

Nakon dvadesetominutne pauze, drugi deo koncerta Bočeli je posvetio filmskoj muzici, a nešto malo više od 3.500 ljudi imalo je priliku da čuje nenadmašne filmske teme kao što su "Mama", "Kanada", "Voglio vivere cosi"...

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Srpska pop zvezda Jelena Tomašević bila je specijalni gost na koncertu.

Ona je prvo solo otpevala pesmu grupe Biber "Gde si bilo jare moje", a zatim sa Bočelijem poznate numere "Vivo per lei" i "Canto della pera".

Usledila su tri bisa, koja su podigla publiku na noge.

Bočeli je svojim glasom oživeo mediteranski standard "O sole mio", kao i odlomak iz opere "Turandot", a sam kraj veliki hit "Time to say goodbuy" otpevao je sa Kristinom Pasaroju.

 

Koncert je završen vatrometom iznad beogradskog Geozavoda.

Koncertu su, pored ostalih, prisustvovali lider SPS Ivica Dačić, ministarka energetike Zorana Mihajlović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i glumac Miloš Biković.

Vučić dodelio Bočeliju i Marizi zlatne medalje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je Zlatnu medalju za zasluge jednom od najboljih svetskih tenora Andrei Bočeliju i portugalskoj fado pevačici Marizi.

"Posebna mi je čast da večeras dodelim Zlatnu medalju za zasluge Andrei Bočeliju, jednom od najvećih tenora današnjice i umetniku koji kroz jedinstvenu i fascinantnu strast u interpretaciji, publici širom sveta poklanja nezaboravne emocije i spektakularan doživljaj muzike", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Vučić je odlikovao i portugalsku pevačicu fado muzike Marizu.

"Zlatnu medalju za zasluge dodelio sam umetnici vrhunskog talenta, nestvarnog glasa i umetničkog izraza, veličanstvenoj kraljici fada čijoj se harizmi i nastupu klanja svetska umetnička scena", naveo je Vučić.

On je objavio i fotografije sa ceremonije dodele medalja za zasluge za dvoje svetskih muzičara.

Ostavite komentar