Vesti > Beograd

Ne, nije ZONA SUMRAKA, to je PRILAZ ka ADI HUJI - ali, imamo OBEĆANJE, uskoro NEĆE BITI TAKO

Portal K1info.rs pokrenuo je inicijativu da se sredi put ka izletištu na Paliluli

Autor: T. Dragojević

04/10/2022 > 19:10 >> 19:55

podeli vest:

Ne, nije ZONA SUMRAKA, to je PRILAZ ka ADI HUJI - ali, imamo OBEĆANJE, uskoro NEĆE BITI TAKO
Foto: K1info


Ko se ovih dana prvi put vozio ka Adi Huji, doslovno je mogao da doživi šok od saznanja na kakav put građani izlaze kada se isključe iz Višnjičke ulice i krenu ka popularnom gradskom izletištu.

Da je zaista tako svedoči i video-snimak, koji je nastao u ponedeljak uveče oko 19 časova.   

Rupa do rupe, voda do kolena i - nestane pola ulice - bar na početku puta...

Uz karakterističan miris dunavske obale i ostataka dugogodišnje deponije, put koji vodi ka uređenoj obali ili u Teniski klub Palilula i na karting stazu - zaista je u užasnom stanju.  

Ako tome dodamo i lošu rasvetu, pa nedostatak trotoara - s obe strane puta, kao i konstantno parkirane šlepere (?!) prelazak ove deonice pešice za građane je prava nemoguća misija. Kada padne kiša, naročito se vidi u kakvom stanju se ovaj deo Beograda nalazi - pola asfalta je pod vodom, a kako je put "izbušen" udarnim rupama prava je sreća da nema više oštećenih automobila. 

Prvih 50 metara najkritičnijeg dela ulice je u nadležnosti Beograd puta, koji je obavešten o problemu, dok je ostatak u nadležnosti preduzeća Eko zona Ada Huja.

Foto: K1info.rs

 

A kako je na čelu najveće beogradske i srpske opštine "nov čovek", Miroslav Ivanović, zanimalo nas je da li će nadležni nešto preduzeti da se ovaj problem reši i na koji način.

- U vezi sa pitanjem koje ste nam uputili, a tiče se puta za Ada Huju, obaveštavamo vas da će na inicijativu Gradske opštine Palilula, a u saradnji sa gradskim institucijama, u najkraćem mogućem roku biti sanirana oštećenja na predmetnoj saobraćajnoj površini - rečeno je za K1info.rs iz Opštine Palilula.

Opština Palilula je prethodnih godina radila na ulepšavanju obale, kako bi postala pristojno gradsko izletište.

U nečemu se uspelo, u nečemu nije, ali kako u prestonici duvaju neki novi vetrovi, inicijativa portala K1info.rs možda i vrlo brzo bude sprovedena.

 

 

 

Ostavite komentar