Vesti > Beograd

Seli se beogradski BUVLJAK, otkrivena NOVA LOKACIJA

Nova lokacija Otvorenog tržnog centra imaće oko 7,3 hektara i u funkcionalnom smislu biće mnogo povoljnija u odnosu na sadašnju

Autor: Tanjug

29/09/2022 > 08:24

podeli vest:

Seli se beogradski BUVLJAK, otkrivena NOVA LOKACIJA
Foto: bgpijace.rs


Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su u sredu izmene i dopune plana detaljne regulacije za područje privredne zone "Autoput” u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu za blok između ulica Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, a reč je o novoj lokaciji predviđenoj za novi otvoreni tržni centar.

Prema rečima glavnog urbaniste Marka Stojčića, nova lokacija ima oko 7,3 hektara i u funkcionalnom smislu biće mnogo povoljnija u odnosu na sadašnju.

- U okviru parcele biće i parking prostor i svi neophodni komunalni objekti, kao i trafo-stanica koja će biti ne samo za potrebe OTC, već i za neke delove opština Zemun i Novi Beograd - rekao je Stojčić.

On je izrazio očekivanje da će nakon projektovanja, koje je povereno „Gradskim pijacama”, nov objekat biti završen naredne godine.

 

 

 

 

Ostavite komentar

sb

Baš povoljna lokacija, udaljena od svega i teško odstupna posebno za onaj sloj građana koji je do sada kupovao na buvljaku.

30.09.2022 19:18