Vesti > Beograd

Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" nastavljaju VEČERAS protest ispred Skupštine Beograda

Jedan od predstavnika koalicije SPN je rekao da očekuju da im se neko obrati tokom večeri, odnosno u narednih sat vremena

Izvor: K1info/Tanjug

24/12/2023 > 21:32

podeli vest:

Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" nastavljaju VEČERAS protest ispred Skupštine Beograda
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) nastavljaju večeras protest ispred Skupštine Beograda gde su predvođeni Aleksandrom Jovanovićem Ćutom još jednom nasilno pokušali da uđu u zgradu, javlja Tanjug.

Policija koja se nalazi u zgradi Skupštine grada je reagovala i poprskala Jovanovića i demonstrante biber sprejom. 

Demonstranti su nastavili da bacaju kamenice i flaše ka zgradi Skupštine, da razbijaju prozore i vrata na koja su ponovo nasrnuli motkama. Zvižde i uzvikuju "Lopovi, lopovi"...

Jedan od predstavnika SPN Srđan Milivojević rekao je da se neće pregovarati "oko izborne pobede" i da očekuju da im se neko obrati u narednih sat vremena, prenosi Tanjug.

Okupljeni su na poziv jednog od lidera koalicije Miroslava Aleksića okružili zgradu Skupštine grada i celo veče predvođeni liderima SPN pokušavaju da probiju unutra, ali ih policija sprečava u tome.

Predstavnici koalicije SPN su rekli da su došli da traže "osvojenu pobedu" na beogradskim izborima i da neće dozvoliti, kako kažu, "krađu glasova".

 

Ostavite komentar