Vesti > Beograd

MUP pozvao učesnike večerašnjeg skupa da se uzdrže od NASILNIH pokušaja ulazaka u institucije

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve učesnike protesta u Beogradu, kao i organizatore tog skupa da poštuju zakone RS

Izvor: K1info/Tanjug

24/12/2023 > 21:15 >> 21:21

podeli vest:

MUP pozvao učesnike večerašnjeg skupa da se uzdrže od NASILNIH pokušaja ulazaka u institucije
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve učesnike večerašnjeg protesta u Beogradu, kao i organizatore tog skupa ispred liste „Srbija protiv nasilja“ da poštuju zakone Republike Srbije, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda kao i ostale štićene objekte.  

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaće javni red i mir i bezbednost svih građana kao i njihove i imovine Republike Srbije, navodi se u saopštenju MUP. 

''Napominjemo da je nasilni upad u štićeni objekat podleže krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša da nasilno upadne u institucije biće procesuirani u skladu sa zakonom. Podsećamo da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova 16. decembra, na sastanku sa predstavnicima liste 'Srbija protiv nasilja' upozorili da imaju saznanja da su planirani organizovani skupovi kao i nasilni upadi u institucije, a predstavnici liste 'Srbija protiv nasilja' garantovali su da do takvih incidenata neće doći'', dodaju iz MUP-a.

Stižu poruke osude

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je večeras pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine grada Beograda. Portali prenose da su se i neki drugi lideri manjih partija oglasili i osudili događaje u centru Beograda 
 

Ostavite komentar