Vesti > Beograd

Nije NEDELJA, ali svi su TU: Tri godine od SMRTI legendarnog DŽEJA RAMADANOVSKOG

Na pomen je među prvima stigla Džejeva ćerka Marija sa majkom Nadom. Na tužni skup je potom došla i Džejeva starija ćerka Ana sa Adilom

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

06/12/2023 > 14:20

podeli vest:

Nije NEDELJA, ali svi su TU: Tri godine od SMRTI legendarnog DŽEJA RAMADANOVSKOG
Foto: Časlav Vukojičić


Povodom tri godine od smrti legendarnog pevača Džeja Ramadovskog u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu okupili su se članovi porodice, prijatelji i kolege kako bi odali počast preminulom pevaču.

Na pomen je među prvima stigla Džejeva ćerka Marija Ramadanovski sa majkom Nadom. Na tužni skup je potom došla i Džejeva starija ćerka Ana sa suprugom Adilom Maksutovićem.

Na pomenu su sveće palili i sa tugom ga se sećali kum Zoran Jagodić Rule, pevačica Vanse Šokčić, pevač Stevan Anđelković i druge kolege.

Podsećamo, Džej Ramadanovski preminuo je u 56. godini od srčanog zastoja. 

Džej je blistavu karijeru započeo 1987. godine kada je osvojio drugo mesto na festivalu "Mesam" pesmom "Zar ja da ti brišem suze" koju je za njega uradio neponovljivi autorski dvojac Marina Tucaković i Aleksandar Radulović. Sa njima i ostalim autorima uspeo je da tokom devedesetih godina napravi hitove za sva vremena poput: "Sunce ljubavi", "Gde ću sad moja ružo", "Od ljubavi do mržnje", "Rađaj sinove" i druge.

Na vrhuncu karijere održao je mnoge koncerte u regionu i inostrastvu.

Dorćolski boem pojavio se i u filmu "Hajde da se volimo 2" 1987. godine u kojem je izveo pesmu "Slažeš li se ti".
Na "Grand" festivalu 2008. godine osvojio je drugo mesto pesmom "Imati, pa nemati".

 

Ostavite komentar