Vesti > Beograd

Izgradnja VODOVODNE MREŽE u naselju Šangaj GOTOVA DO KRAJA NOVEMBRA, obećao Šapić

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda obišao je radove na izgradnji vodovodne mreže u batajničkom naselju Šangaj

Izvor: K1info/Tanjug

09/11/2023 > 14:03

podeli vest:

Izgradnja VODOVODNE MREŽE u naselju Šangaj GOTOVA DO KRAJA NOVEMBRA, obećao Šapić
Foto: Tanjug/Beoinfo


Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji vodovodne mreže u batajničkom naselju Šangaj i poručio da se očekuje da ona bude završena do kraja meseca.

Šapić je naveo da je u prvobitnom planu bilo da se na mrežu priključi oko 1.000 domaćinstava, a da je sada taj broj povećan na 1.800.

- Vodovodna mreža je cela završena, sad su u toku radovi na još nekih propratnih stotinak metara. Možemo da konstatujemo završetak radova i izuzetno je važno da se projekti završavaju u razumnom roku - izjavio je Šapić.

On je naveo i da su radovi na izgradnji ove vodovodne mreže koštali 320 miliona dinara.

Osvrnuo se i na druge projekte koji su planirani u Batajnici i okolnim naseljima i otkrio da se radi novo groblje u Batajnici koje je u fazi završetka projektovanja, a da su već počeli radovi na proširenju groblja kod Ugrinovaca.

- Mogao bih da najavim i jednu novu stvar, ideja je da se od Kvantaške pijace do Pupinovog mosta tri raskrsnice koje su regulisane semaforima pretvore u kružne tokove, jer se na njima stvaraju veliki "čepovi"  - naveo je Šapić i dodao da se trenutno radi na projektovanju ovog rešenja.

Šapić je najavio još jedan projekat čija realizacija je, kako je rekao, već počela.

- I druga stvar, koja je već u toku, ali ćemo da je ubrzamo, jesu radovi na Batajničkom drumu. Ideja je da se naprave po dve saobraćajne trake sa obe strane - rekao je Šapić i dodao da će i na ovom delu puta saobraćaj biti regulisan kružnim tokovima.

Dosadašnji gradonačelnik je objasnio da je to evropski standard i da bi se tako praktično dobila neka vrsta zaobilaznice, da se sa auto-puta vozači isključe i daleko brže dođu do Zemuna.

Dodao je da veruje da je Zemun opština koja će biti primer i pokazati kako kružni tokovi kvalitativno mogu da poboljšaju tok saobraćaja.

Kada je reč o ostalim projektima, Šapić je rekao da će se svi planirani građevinski radovi, u svim delovima Beograda, obavljati dok traje građevinska sezona.

- Građevinska sezona se zvanično završava u decembru, koliko znam, tako da ćemo nastaviti sa radovima po čitavom Beogradu koliko nam uslovi budu dozvoljavali - naveo je Šapić.

Vodovodna mreža u batajničkom naselju Šangaj biće duga 21,5 kilometar i omogućiće da nešto manje od 2.000 porodica dobije pijaću vodu, koju nemaju godinama unazad.

Ostavite komentar