Vesti > Beograd

BEOGRADSKE PIJACE smanjuju CENE svojih usluga za 15%: Sad su na potezu ZAKUPCI tezgi, da učine isto

Grad Beograd i JKP "Beogradske pijace" na ovaj način daju mogućnost svim zakupcima da kontrolišu cene svojih proizvoda na pijacama

Izvor: K1info/Tanjug

25/10/2023 > 14:30

podeli vest:

BEOGRADSKE PIJACE smanjuju CENE svojih usluga za 15%: Sad su na potezu ZAKUPCI tezgi, da učine isto
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner


Na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i JKP "Beogradske pijace" u dogovoru sa Udruženjem pijačnih prodavaca "Opstanak", cene svih pijačnih usluga umanjiće se za 15 odsto u periodu od 12 meseci. 

- Jedna vrsta socijalnih mera je da smanjimo cenu za 15 odsto svih pijačnih usluga koje pružaju beogradske pijace, kako bismo time pokušali da stabilizujemo cene proizvoda koji se nalaze na pijačnim tezgama, te ćemo u narednih 12 meseci staviti neku vrstu moratorijuma - rekao je Šapić. 

Dodao je da je to još jedna od mera kojima Srbija i Grad Beograd pokušavaju da svakodnevni život građana olakšaju i potpomognu dok se inflacija i okolnosti u kojima građani trenutno žive u potpunosti ne stabilizuju.

- Ako je neko u poslednjih godinu i po dana imao socijalne mere i radio na tome, mislim da je to ova gradska uprava i ja se nadam da će to pomoći i građanima koji su zakupci na pijaci, ali i građanima koji od njih kupuju - rekao je Šapić. 

Foto: Tanjug printscreen

 

Grad Beograd i JKP "Beogradske pijace" na ovaj način daju mogućnost svim zakupcima da kontrolišu cene svojih proizvoda na pijacama, što je ujedno i preporuka, kako bi cene namirnica bile još povoljnije i pristupačnije.

Kontrolom cena, zakupci će imati bolju konkurentnost na tržištu dok će kupci biti zadovoljniji prilikom svakodnevne nabavke svežih domaćih proizvoda.
 

Ostavite komentar