Vesti > Beograd

BEOGRAD će organizovati SVEČANE DOČEKE za sve SPORTISTE ukoliko ONI to ŽELE: Osvajači MEDALJA, javite se za BALKON

Sekretarijat za informisanje grada Beograda je naveo da je takva odluka je doneta "da ne bi ubuduće bilo zloupotrebe i dezinformacija

Izvor: K1info/Tanjug

14/09/2023 > 21:46

podeli vest:

BEOGRAD će organizovati SVEČANE DOČEKE za sve SPORTISTE ukoliko ONI to ŽELE: Osvajači MEDALJA, javite se za BALKON
Foto: printscreen tanjug


Svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima, kao što su svetska prvenstva, evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih budu organizovani svečani dočeci ispred Skupštine grada Beograda, to mogu i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport i omladinu za organizaciju ovih događaja, odlučili su Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

- Grad Beogad će svim sportistima podjednako izlaziti u susret i davati na raspolaganje organizacione i druge kapacitete koje poseduje. Sama atmosfera i broj ljudi će uvek zavisiti od naših građana i mi na to kao ni do sada, nismo mogli, niti ćemo moći da utičemo - izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za informisanje grada Beograda, takva odluka je doneta "da ne bi ubuduće bilo zloupotrebe i dezinformacija u javnosti, kako bilo ko iz Gradske uprave odlučuje ko će biti dočekan, a ko neće i time bilo koga diskriminiše". 

Povodom tekstova objavljenih u sredstvima javnog informisanja u vezi sa nepozivanjem određenih sportista na svečani prijem ispred Skupštine grada Beograda, Penić je rekao da je na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, odmah posle osvajanja zlatne medalje na SP u atletici Ivane Vulete, pozvao  predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića i uputio mu čestitke tim povodom.  

Foto: Starsport

 

- Obavestio sam ga o mogućnosti i našoj spremnosti i želji da se svi resursi Beograda stave na raspolaganje Srpskom atletskom savezu i Ivani Vuleti za organizaciju njenog svečanog dočeka ispred Skupštine grada Beograda - naveo je Penić.

On je dodao da mu je Jevrosimović preneo da se Vuleta zahvalila na ponudi i pozivu, sa obrazloženjem "da nema praksu i želju da prisustvuje takvoj vrsti događaja", navodi se u saopštenju.

 

Ostavite komentar