Vesti > Beograd

Spektakularan DOČEK u Beogradu, hiljade navijača, OVACIJE SREBRNIM ORLOVIMA I BASKETAŠIMA, ĐOKOVIĆ ZAPLAKAO...

Košarkašima Srbije upriličen je doček na legendarnom balkonu, gde se godinama dočekuju najbolji sportisti Srbije posle velikih uspeha

Izvor: K1info

12/09/2023 > 20:12

podeli vest:

Spektakularan DOČEK u Beogradu, hiljade navijača, OVACIJE SREBRNIM ORLOVIMA I BASKETAŠIMA, ĐOKOVIĆ ZAPLAKAO...
Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ/bs


Građani Srbije dočekali su srebrne košarkaše sa Mundobasketa ispred Skupštine grada Beograda. Sa "Orlovima" su se na balkonu ispred Starog dvora pojavili zlatni basketaši i proslavljeni srpski teniser i novi šampion US opena Novak Đoković. 

Ranije večeras je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

I gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić objavio je na svom Instragam nalogu da će se večeras na balkonu Starog dvora, pored srebrnih košarkaša, pojaviti i Novak Đoković, proslavljeni srpski teniser i novi šampion US opena.

Više desetina hiljada navijača dočekalo je večeras ispred Skupštine grada srebrne košarkaše Srbije i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Košarkaši su na šampionatu sveta u Manili osvojili srebrnu medalju, Đoković je podigao trofej na US Openu, ukupno 24. gren slem, a na čuveni "balkon" izašli su i basketaši Srbije, koji su nedavno peti put uzastopno osvojili titulu prvaka Evrope.

Ovacije navijača dobio je i Boriša Simanić, koji je u Manili posle utakmice sa Južnim Sudanom imao tešku operaciju i ostao bez bubrega, ali je smogao snage i izašao na "balkon".

- Lepo vas je videti, počastvovani smo, pitam se da li smo stvarno zaslužili da dođete u ovako velikom broju. Osetili smo vašu podršku u Manili. Živela Srbija - obratio se selektor Svetislav Pešić navijačima.

Aleksa Avramovič dočekan je skandiranjem:"MVP, MVP".

- Bila je čast predstavljati Srbiju. Hvala vam od srca, svi vas volimo. Boriša nas je ujedinio. Dao je Srbiji više od svih nas zajedno. Živela Srbija - rekao je Avramović.

Đoković je direktno iz Njujorka stigao na "balkon", nosio je majicu košarkaške reprezentacije, a doneo je i šampionski trofej US Opena.

Nije mogao da sakrije emocije, zaplakao je i kroz suze se obratio građanima.

- Hvala vam što ste došli u ovom broju. Volim vas, retki su trenuci kad se ostaje bez reči, a ovo je taj. Čestitam basketašima, košarkašima i hvala im što smo zajedno večeras. Ovo je ostvarenje dečačkog sna, kao klinac sam bio tu, ispod, slavio medalje. Ovo je nestvarno, bio sam ovde već neloliko puta, ali ovaj osećaj je neprocenjiv i nikad se više neće desiti. Stojim pored velikih šampiona i pre svega velikih ljudi - rekao je Novak.

- Osetio sam njihovo zajedništvo, Boriša je heroj nacije i zaslužije da mu svi skandiramo - rekao je Novak i započeo skandiranje:

- Boriša, Boriša. Na svetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija.
 

 

Ostavite komentar