Vesti > Beograd

Novi TROTOAR, IVIČNJACI, PARKING MESTA: Potpuno rekonstruisana PRIZRENSKA ULICA biće puštena u SAOBRAĆAJ 15. oktobra

Urađene su potpuno nove instalacije i telekomunikacione i one koje su vezane za snabdevanje vodom i kanalizacijom

Izvor: K1info/Tanjug

11/09/2023 > 09:09

podeli vest:

Novi TROTOAR, IVIČNJACI, PARKING MESTA: Potpuno rekonstruisana PRIZRENSKA ULICA biće puštena u SAOBRAĆAJ 15. oktobra
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Rekonstrukcija Prizrenske ulice u Beogradu je u toku, pa je obustavljen saobraćaj od Zelenog venca do raskrsnice sa Balakanskom, a radovi se završavaju 15. oktobra, rekao je gradski menadžer Miroslav Čučković.

- Prizrenska ulica je samo na oko kratka, inače ona je osnovna žila kucavica saobraćajnog čvorišta u centru Beograda. U potpunosti smo je rekonstruisali kao i niz ulica kojih je bilo preko 50 ovog leta, kao što smo i najavili. Urađene su potpuno nove instalacije i telekomunikacione i ove koje su vezane za snabdevanje vodom i kanalizacijom - rekao je on i dodao:

- Urađen je i potpuno novi trotoar, ivičnjaci i nova parking mesta. S obzirom na to da je svakako deficit parking mesta u centru Beograda i ova saobraćajnica će biti puštena sredinom oktobra. Planiramo 15. oktobra da je u potpunosti pustimo u saobraćaj i što se tiče proširenog dela za pešake, kao i kolovozne i saobraćajne površine - rekao je on.

Naglasio je da je potrebno da ulica bude zatvorena hermetički u tom periodu kako bi se uradila kvalitetna obnova i dodao da će u toj ulici će da bude 42 parking mesta.

- Parče od nepunih 100 metara Gospodar Jevremove ulice je u kompletnom spletu saobraćajnica koje prilaze Skadarliji, a gde se odvijaju radovi. Tu se uključilo i Zelenilo sa potpuno novim sadnicama. Inače i u Prizrenskoj ulici će biti 16 novih žardinjera sa sadnicama. Beogradski vodovod i kanalizacija će u Jevremovoj završiti radove u narednih 60 dana - rekao je on. 

 

Ostavite komentar