Vesti > Beograd

RADOVI u SEPTEMBRU zagorčaće ŽIVOT Beograđanima: Ovo je spisak ZATVORENIH ULICA i NOVE TRASE GSP-a

Neke ulice se kompletno rekonstruišu, a na nekima se radi samo zamena ili ugradnja vodovodnih ili kanalizacionih cevi

Izvor: K1info

05/09/2023 > 11:14

podeli vest:

RADOVI u SEPTEMBRU zagorčaće ŽIVOT Beograđanima: Ovo je spisak ZATVORENIH ULICA i NOVE TRASE GSP-a
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Zbog radova tokom septembra biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Zemun

Tako će zbog rekonstrukcije Ulice Glavna u Zemunu (Faza 3) sve do 14. februara 2 biti promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu i trotoaru u ulici Glavna, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Аvijatičarski trg (raskrsnica je slobodna za saobraćaj) do zone raskrsnice sa ulicom Karamatina, pri čemu će predmetna deonica biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

Linija 17 i 73

Foto: Shutterstock

 

– U smeru ka Batajnici – Аleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;

– U smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Stevana Markovića, Аvijatičarski trg, Аleksandra Dubčeka i dalje redovnim trasama;
vozila sa linije broj 45 će saobraćati ulicama:

– U smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)“ – Tošin bunar, Ivićeva, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom;

Foto: Tanjug printscreen

 

– U smeru ka terminusu "Blok 44" – Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Stevana Markovića, Аvijatičarski trg, Nikolaja Ostrovskog, 22. oktobra, Vrtlarska, Ivićeva, Tošin bunar i dalje redovnom trasom;
vozila sa linija broj 83 će saobraćati ulicama:

– U smeru ka terminusu „Zemun (Bačka)“ – Аleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom

– U smeru ka gradu – Ugrinovačka, Vrtlarska 22. oktobra, Аleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom;
vozila sa linija broj 84, 704, 706 i 707 će saobraćati ulicama:

– U smeru ka Batajnici – Karađorđeva, Аvijatičarski trg, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;

– U smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Stevana Markovića, Karađorđeva i dalje redovnim trasama;
vozila sa linija broj 703, 705 i 706E će saobraćati ulicama:

– U smeru ka Batajnici – Terminus "Kej oslobođenja", Marka Nikolića, Jovana Subotića, Stevana Markovića, Kej oslobođenja, Karamatina, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

– U smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, do terminusa „Kej oslobođenja“.
Stajališta

Privremeno se ukida stajalište "Dušanova" za linije br. 45 i 83 u ulici Dobrovoljačka.

Privremeno se izmešta stajalište „Ugrinovačka“ (šifra st.#805) koje u redovnom režimu koriste linije br. 45 i 83 u ulici Novogradska, na poziciju oko 15,0 metara posle postojeće, odnosno ispred kućnog broja 31.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta:

Linije br. 45 i 83 u smeru ka ulici Filipa Višnjića:

Novogradska – stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 81, 81L i 85.

Linije 17, 73, 84, 704, 706 i 707 u smeru ka Batajnici i 45 u smeru ka Novom Beogradu:

Ugrinovačka – stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 45 i 83.

Linije  17, 45, 73, 84, 704, 706 i 707 u smeru ka Zelenom vencu i Novom Beogradu:

Foto: Tanjug printscreen

 

Kej oslobođenja 1 – privremeno stajalište koje u redovnom režimu koriste vozila na međumesnim linijama prema Sremu;
vozila sa linije br. 83 će koristiti sva postojeća stajališta na izmenjenom delu trase osim stajališta „Аleksandra Dubčeka“ u ulici 22. oktobra – smer ka ulici Džona Kenedija (šifra st.#312, stajalište koja u redovnom režimu koriste linije 15, 45, 81, 81L i 85).

Naselje Dražanj

Tokom izvođenja radova na izgradnji regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac na državnom putu IIB reda br. 350 (ulice Vučkova i Narodnog fronta), u naselju Dražanj u opštini Grocka, do 30. oktobra 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje kolovoza ulica Vučkove i Narodnog fronta, na delu od zone raskrsnice sa Beogradskom ulicom i narednih 1.500 metara, zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

Vozila na linijama 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, zatim na linijama 355A i 361B u smeru ka Dražnju i linijama 353 i 361L u smeru ka Šumicama – saobraćaće do stajališta "Umčari (Šefkać)", gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici ulica Nemanjine i Narodnog fronta; vozila na liniji 350 će saobraćati pod oznakom 350L na trasi: Dražanj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića – naplatna rampa "Mali Požarevac“ – auto-put za Niš – naplatna rampa "Umčari" – Moše Pijade – Umčari – Moše Pijade – naplatna rampa „Umčari“ – auto-put za Niš – naplatna rampa "Mali Požarevac“" – Srećka Jovanovića – Senajska – Raljska – Beogradska – Vučkova – Dražanj.
 

Savska

Tokom izvođenja radova na izgradnji podzemnih instalacija u Savskoj ulici, na delu od zone Savskog trga do zone raskrsnice sa Ulicom vojvode Milenka, do 29. septembra 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Zatvara se kolovozna traka za smer prema Mostaru i ukida tramvajski saobraćaj u Savskoj ulici zbog čega će doći do promene u radu linija javnog prevoza.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Tramvaji na liniji 11 će u oba smera saobraćati na trasi: Karađorđeva – Zemunski put – Stari savski most – Milentija Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom.
Na liniji 12, tramvaji će u oba smera saobraćati na trasi: Nemanjina – Zemunski put – Stari savski most – Milentija Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Đorđa Stanojevića – Bulevar heroja sa Košara – Most na Adi – saobraćajnica pored Hipodroma – Vladimira Radovanovića – Požeška – Banovo brdo.

Autobusi na linijama 36 i 51N će u smeru ka Mostaru saobraćati na trasi: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Na linijama 51, 511 i 601, autobusi će u smeru ka Mostaru saobraćati od terminusa „Beograd na vodi“ Bulevarom Vudroa Vilsona, Ulicom Nikolaja Kravcova, Savskom i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovno.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

Foto: Pixabay.com

 
Pančevački most

Radovi na Pančevačkom mostu trajaće do 5. novembra 2023, najavljeno je iz JP "Putevi Srbije".

Izvodiće se radovi na zameni ploča na pešačkim stazama, zameni ivičnjaka i popravci oštećene ograde. Takođe se, u okviru redovnog održavanja izvode i radovi na kolovozu, kao i na "higijeni mosta".

Radovi će se izvoditi svakog dana od 20.00 do 5.00. Za saobraćaj će biti zatvorena desna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati levom saobraćajnom trakom.

Iz "Puteva Srbije" napominju da se radovi izvode u noćnim satima, kako bi se što manje remetilo odvijanje saobraćaja i izbeglo stvaranje gužvi.

 

 

Ostavite komentar