Vesti > Beograd

STUDENTI u MAHNITOJ potrazi za STANOVIMA: Ovo su NAJTRAŽENIJE lokacije, a CENA kirije NIJE MALA

Ove godine najtraženiji su stanovi na opštini Voždovac

Izvor: K1info/telegraf.rs

06/09/2023 > 07:00

podeli vest:

STUDENTI u MAHNITOJ potrazi za STANOVIMA: Ovo su NAJTRAŽENIJE lokacije, a CENA kirije NIJE MALA
Foto: Pexels.com


Period odmora je prošao, đaci su se vratili u klupe, a uskoro će početi i nova fakultetska godina, pa ne čudi što u grupama za iznajmljivanje, ima više onih koji traže, nego što nude nekretninu.

Mahom su u pitanju studenti, koji po prvi put dolaze, ili se pak vraćaju od 1. oktobra u prestonicu.

Koje su to lokacije najtraženije i koliko su Srbi spremni da ih plate? 

Momak i devojka iz Crne Gore traže stan na godinu dana, a kako navode, zbog crnogorskog državljanstva moraju da budu prijavljeni.

- Potreban jednosoban stan ( sa odvojenom spavaćom sobom) za momka i mene. Studenti smo, pored toga radimo i jedno i drugo. Ostali bi godinu dana. Bitno nam je da stan liči na nešto, nažalost zbog pojedinih javljanja, primorana sam da napišem ovako nešto. Takođe, zbog crnogorskog državljanstva treba da budemo prijavljeni. Samim tim moramo potpisati ugovor. Lokacije: Mirijevo, Karaburma, Zemun, Banovo brdo - piše u jednom oglasu.

Voždovac najtraženiji

Na osnovu objavljenih oglasa, stiče se utisak da je Voždovac jedna od najtraženijih lokacija, što i nije tako čudno s obzirom na broj fakulteta, koji se nalaze na ovoj opštini.

Foto: Pexels.com

 

- Tražim jednoiposoban/dvosoban stan za iznajmljivanje na duži period. Lokacija: Voždovac (blizina FON-a, Vojvode Stepe, Ustanička, Šumice, Dušanovac, Lekino brdo), Vračar, Vukov spomenik, Savski Venac. Cena: 400e + troškovi. Odgovoran sam student, pouzdan, redovan sa kirijom i računima, uredan i vodim računa o čistoći - stoji u jednom od oglasa.

Zemun do 200 evra

Za razliku od Voždovca, studenti, ali i zaposleni, spremni su da plate stan u Zemunu do 200 evra. Ipak, cena kvadrata i u ovom delu grada značajno je porasla.

- Krećem u Višu skolu, pa mi je potrebna garsonjera, negde u Zemunu do 200 evra - stoji u jednom od komentara.

- Ćao svima, devojka i ja tražimo jednosoban stan ili garsonjeru. Cena između 200-250 evra. Što se tiče lokacije prednost su Zvezdara i Mirijevo, ako neko izdaje kojim slučajem značilo bi nam da me obavesti, hvala unapred.

Podsetimo, pre pandemije koronavirusa studenti su pristojan stan mogli da nađu i za 150 evra, dok je ta cifra sada u startu 300. Na osnovu objava, stiče se utisak da su toga svesni i sami studenti, pa cifru od 18.000 dinara skoro da niko ni ne spominje.

Ostavite komentar