Vesti > Beograd

SKUPŠTINA GRADA odlučila: Besplatni udžbenici i vrtići za DECU, usvojen je REBALANS BUDŽETA

Odbornici su usvojili predloge odluka o izradi planova detalјne regulacije od značaja za razvoj grada

Izvor: K1info/Tanjug

21/06/2023 > 10:00 >> 10:03

podeli vest:

SKUPŠTINA GRADA odlučila: Besplatni udžbenici i vrtići za DECU, usvojen je REBALANS BUDŽETA
Foto: Beograd.rs


Odbornici Skupštine grada Beograda usvojii su noćas više odluka, predloga i izveštaja, među kojima je i rešenje o obrazovanju gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji Beograda.

Odbornici su ranije juče usvojili i rebalans budžeta za 2023.godinu koji je za 2,4 odsto veći u odnosu na usvojeni budžet iz decembra prošle godine, kao i odluke koje se odnose na gradski prevoz.

Usvojena su i odluke kojima se omogućava dodela besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i besplatne vrtiće za predškolce.

- Nastavljamo sa realizacijom "budžeta brige o ljudima", a politika Grada Beograda je da budžet bude pre svega posvećen socijalnim programima - izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić povodom usvajanja rebalansa budžeta u gradskoj skupštini.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

On je dodao da su odlukom o rebalansu budžeta obezbeđena i nova sredstva za još dve pogodnosti za decu Beograda.

- A to su besplatan engleski jezik za predškolce i postavljanje prečišćivača vazduha za sve prostprorije u vrtićima, osnovnim i srednjim školama - rekao je Šapić.

Odbornici su usvojili i Odluku o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2022. godinu, izmene Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini, kao i rebalans budžeta za 2023.godinu.

Data je saglasnost na program poslovanja za 2023. godinu javnih komunalnih preduzeća, Informacija o potrebi zaduživanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" uzimanjem kredita kod EBRD radi realizacije investicija vezanih za rekonstrukciju pogona za preradu vode "Jezero" i izgradnju tri nova objekta za preradu otpadne i tehnološke vode iz proizvodnih pogona "Makiš" i preradu mulјa.

Odbornici su usvojili i izmene i dopune planova detalјne regulacije i predloge odluka o izradi planova detalјne regulacije od značaja za razvoj grada.
 

Ostavite komentar