Vesti > Beograd

Olakšica za RODITELJE: Od septembra svim OSNOVCIMA i SREDNJOŠKOLCIMA besplatni UDŽBENICI

Budžetom Grada Beograda za 2023. godinu biće obezbeđena sredstva za sve važne odluke koje se prvi put realizuju u Beogradu, kaže Šapić

Izvor: K1info/Tanjug

02/06/2023 > 16:11

podeli vest:

Olakšica za RODITELJE: Od septembra svim OSNOVCIMA i SREDNJOŠKOLCIMA besplatni UDŽBENICI
Foto: Pixabay.com


Na ulazima svih beogradskih osnovnih i srednjih škole danas je postavljeno obaveštenje da će svi njihovi učenici dobiti komplet besplatnih udžbenika na poklon od Grada Beograda, počevši od septembra 2023. godine.

Važna informacija za roditelje u Beogradu je upravo ta, da će po prvi put, Grad Beograd obezbediti komplete besplatnih udžbenika za sve prestoničke đake, gde se još jednom pokazuje da Grad sprovodi politiku "Brige o ljudima".

Aleksandar Šapić ranije govorio da je okosnica politike ove Gradske uprave, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

- Grad Beograd je odlučio da obezbedi novac za udžbenike za sve beogradske učenike i da tako rastereti budžete svojih sugrađana. Smatramo da je to izuzetno važna stvar koja će suštinski da pomogne roditeljima, jer odgovorna Gradska uprava treba da vodi brigu o svojim građanima - kazao je Šapić.

Foto: Tanjug/Grad Beograd

 

Svi đaci osnovnih i srednjih škola u Beogradu će i ubuduće dobijati besplatne udžbenike, navedeno je u saopštenju. 

Budžetom Grada Beograda za 2023. godinu biće obezbeđena sredstva za sve važne odluke koje se prvi put realizuju u Beogradu. 

Kako se podseća, još jedna važna odluka je da, pored besplatnih udžbenika za đake osnovnih i srednjih škola, prestonički vrtići za svu decu budu, takođe, besplatni.
 

Ostavite komentar