Vesti > Beograd

Pitali ste se šta je sa STARIM SAVSKIM MOSTOM? Imamo ODGOVOR

Projekat izgradnje tunela je značajno ubrzan

Izvor: K1info/Tanjug

17/05/2023 > 12:03

podeli vest:

Pitali ste se šta je sa STARIM SAVSKIM MOSTOM? Imamo ODGOVOR
Foto: Pixabay.com


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će se sačekati sa demontažom starog Savskog mosta, jer je potrebno da se uradi i tunel, budući da bez njega most nema istu svrhu.

- Samo sa tunelom novi Savski most i saobraćajnica sa Novim Beogradom će biti značajno različita nego danas. Postoji jedan projekat koji suštinski menja sliku Beograda u pogledu saobraćaja i smatrao sam ukoliko se krene sa realizacijom projekta mosta i on se završi i tunel ostane za tri ili četiri godine onda taj most neće imati ni približnu svrhu koju bi imao sa tunelom, tako da ću o tome govoriti veoma brzo - rekao je Šapić.

Gradonačelnik je rekao da je što se tiče demontaže mosta sve spremno.

- Sve je gotovo, sve je stiglo, ali smo odlučili da usporimo sa projektom mosta, dok ne stigne projekat tunela i taj projekat je značajno ubrzan - rekao je on.

Šapić je dodao da se uređuju naselja u Beogradu i da građani tih naselja pozitivno reaguju na to, a sa rezultatima velike akcije sređivanja izaćiće se na jesen. Završeno je postavljanje rasvete na Brankovom mostu i povezivanje čelične konstrukcije leve i desne strane i da je to obavljeno bez većih gužvi u saobraćaju.

On se osvrnuo na to da postoje gužve u Višnjičkoj ulici koja se trenutno proširuje, i da će stanovnici imati mnogo veće benefite, jer će saobraćaj da se odvija mnogo brže.

- To će biti potpuno novi bulevar sa dodatnim brojem traka, sa trakom sa javni prevoz i o tome ćemo tek pričati na narednim konferencijama - rekao je on i istakao da se radi veliki broj ulica u gradu.

Šapić je podsetio da će se Dani porodice organizovati 17. i 18. juna i da će na dva dana centar grada biti zatvoren zbog organizovanja različitih događaja od sportskih, kulturno-umetničkih do zabavnih manifestacija na preko 10 lokacija i da ta manifestacija ima za cilj da promoviše tradicionalne vrednosti.

Dodao je da će manifestacija krenuti sa kolektivnim venčanjem ispred Starog dvora.

 

 

Ostavite komentar