Vesti > Beograd

Direktorka OŠ "Drinka Pavlović" PODNELA OSTAVKU posle pisanja medija o VRŠNJAČKOM NASILJU

Voditeljka Milica Kon ispričala je da njena ćerka i driga deca u prvom razredu trpe vršnjačko nasilje

Izvor: K1info/Tanjug

15/05/2023 > 16:15

podeli vest:

Direktorka OŠ "Drinka Pavlović" PODNELA OSTAVKU posle pisanja medija o VRŠNJAČKOM NASILJU
Foto: Shutterstock


Direktorka OŠ "Drinka Pavlović" u Beogradu Nataša Vasić, podnela je ostavku iz, kako je navela, duboko ličnih razloga.

U saopštenju objavljenom na sajtu škole navodi se da je ostavku podnela 10. maja, a nakon istupanja roditelja jednog deteta iz škole u medijima kojima je pričala da je njeno dete doživelo vršnjačko nasilje u toj školi.

- Tragedija koja se desila me duboko potresla, kao i svakog građanina u ovoj zemlji. Celu nedelju trpela sam neviđene pritiske, pretnje i sa svojim timom sam se borila. Kako smatram da se sistem niti manjkavosti u sistemu ne rešavaju u medijima, nisam želela javno da istupam, niti me je bilo ko pozvao da iznesem našu stranu priče - navodi se na sajtu OŠ "Drinke Pavlović".

Navodi da je "osećala nemoć, beznađe i veliku nepravdu" i dodala da je jedino sa čim se slaže sa javnim izjavama majke koja je govorila u medijima da sistem treba da se prilagođava trenutku u kojem deca rastu.

- Ali to se ne radi u medijima, nego u institucijama ove zemlje. Naglašavam da se integritet svakog deteta mora čuvati i ne smemo etiketirati nijedno dete ni kao žrtvu ni kao nasilnika, jer se oni razvijaju i rastu i takva vrsta pečata im nije potrebna, a nije ni po Konvenciji o pravima deteta - napisala je ona u saopštenju.

Podsetimo, mediji se preneli da je voditeljka Milica Kon ispričala da njena ćerka u prvom razredu trpi vršnjačko nasilje, kao i da ona nije usamljen slučaj u tom odeljenju, već su i druga deca maltretirana u kontinuitetu. 

 


 

 

Ostavite komentar

ljubica

I treba da da ostavku kada je nesposobna. Nije u stanju da zaštiti dete od 7 godina od fizičkog zlostavljanja. I tako od septembra do maja 8 meseci.

15.05.2023 16:38