Vesti > Beograd

Postoje stvari koje su IZNAD POLITIKE i REJTINGA: Šapić odgovorio zašto ga nije bilo u JAVNOSTI posle TRAGEDIJE

On kaže da će svi funkcioneri morati do kraja života da žive sa činjenicom da se upravo za njihovog mandata desio najsvirepiji zločin

Izvor: K1info/Tanjug

11/05/2023 > 13:19

podeli vest:

Postoje stvari koje su IZNAD POLITIKE i REJTINGA: Šapić odgovorio zašto ga nije bilo u JAVNOSTI posle TRAGEDIJE
Foto: Tanjug/Beoinfo/Služba za informisanje grada Beograda


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić objasnio je danas povodom kritika da se nije pojavljivao u javnosti posle tragedije u OŠ" Vladislav Ribnikar" da postoje momenti kada mora da se stane i da postoji nešto što je iznad svakog rejtinga.

- Čitava javnost sedam dana 'lešinari' iako je elementarna tradicija da kad neko premine izjavite saučešće, ponudite pomoć i da se nakon toga sklonite i utišate - rekao je Šapić, saopšteno je iz Gradske uprave.

On je naveo da je istog dana izjavio saučešće porodicama i rekao da će pomoći na svaki mogući način, dodajući da o tome nije želeo javno da govori jer je bilo neprimereno.

- Istog dana smo rekli porodicama da ćemo sve troškove sahrana pokriti, ali nismo to objavljivali u medijima zato što je to nepristojno i neukusno. Kada su svi objavili kako će Luka Dončić da plaća sahrane naše dece, tada smo morali da se oglasimo i kažemo da su te stvari već obezbeđene od strane Gradske uprave i da su porodice preminulih o tome uveliko obaveštene - rekao je Šapić u gostovanju na TV Hepi.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

Šapić je dodao da je dan nakon druge tragedije, u dogovoru sa članovima Gradskog veća i Upravom grada, odlučeno da ispred Starog dvora, na mestu koje je simbolično, damo svima priliku da istovremeno odaju poštu tragično preminulima u oba zločina koja su se desila u našem gradu.

- Uradili smo to tiho, najtiše što smo mogli - naveo je Šapić.

Šapić je ponovio da će svi državni i gradski funkcioneri morati do kraja svog života da žive sa činjenicom da se upravo za našeg mandata desio najsvirepiji zločin koji je pogodio ovu zemlju u mirnodopsko doba.

- Moramo sa tim da nastavimo da živimo, da pomognemo jedni drugima da prevaziđemo ovo zaista teško vreme za našu državu i narod. Ako ova tragedija koja nam se dogodila nije opomena da treba da se zaustavimo, onda ne znam kakvo zlo treba da nam se dogodi da bi shvatili da stvari moraju da se promene - istakao je gradonačelnik.

Apelovao je na sve političare i sve koji se bave javnim poslom da se smire strasti u društvu.

- Nakon svega što se dogodilo, moramo još intenzivnije da sarađujemo sa policijom. Zajedničkim radom moramo da uradimo sve što je u našoj moći da bezbednost dece bude na maksimalnom nivou - istakao je Šapić.

O manifestaciji Beogradski dani porodice

Istovremeno je rekao da će održavanje manifestacije Beogradski dani porodice koja je bila planirana za 13. i 14. maj biti odložena zbog tragedija.

- Uradili smo velike pripreme za tu manifestaciju, na koju sam pozvao i patrijarha da bude naš gost, a sve bi počelo kolektivnim venčanjem. Nakon toga usledilo bi mnoštvo programa tokom čitavog vikenda za sve uzraste u širem centru grada. Sve smo to odložili za mesec dana i mislim da je sada još važnije da se ta manifestacija održi. Za sada su aktuelni datumi 17. i 18. jun, ali to ćemo još da potvrdimo - rekao je Šapić.

 

Ostavite komentar