Vesti > Beograd

Više od 100 STUDENATA učestvovalo u akciji SEPARACIJE otpada: Na Avali OBELEŽEN Dan planete Zemlje

Okosnica saradnje akademske zajednice i Ministarstva zaštite životne sredine biće studentska praksa u svim sektorima

Izvor: K1info/Tanjug

22/04/2023 > 11:10

podeli vest:

Više od 100 STUDENATA učestvovalo u akciji SEPARACIJE otpada: Na Avali OBELEŽEN Dan planete Zemlje
Foto: Tanjug/Jovana Perović


Dan planete Zemlje obeležen je na Avali, potpisivanjem ugovora o saradnji sa Šumarskim, Tehnološko-metalurškim i Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Fakultetom za primenjenu ekologiju Futura, kao i internacionalnom akcijom primarne separacije otpada u kojoj je učestvovalo više od sto studenata.

- Okosnica saradnje akademske zajednice i Ministarstva zaštite životne sredine biće studentska praksa u svim sektorima, ali i razmena iskustva i znanja kako zaposlenih, tako i asistenata i profesora - rekao je državni sekretar ministarstva Aleksandar Dujanović i dodao:

- Dan planete Zemlje u Ministarstvu zaštite životne sredine obeležava se svaki dan rezultatima. Ministarstvu je prioritet primarna selekcija otpada, krenuli smo u izgradnju regionalnih centara za upravljanje otpadom i transfer stanica.

Pored Dujanovića, obeležavanju Dana planete Zemlje prisustvovali su i dekan Šumarskog fakulteta Branko Stajić, dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta Petar Uskoković, dekan Biloškog fakulteta Ljubiša Stanisavljević i dekan Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura Svetozar Krstić.

U akciji primarne separacije otpada, učestvovali su i studenti koji se školuju u Srbiji i žive u Studentskom centru Radojka Lakić.

 

 

Ostavite komentar