Vesti > Beograd

VASKRŠNJE ČAROLIJE u Topčiderskom parku: Ko ne stigne danas, ZABAVA se nastavlja sutra

Klovnovske predstave, nastup kulturno-umetničkog društva, di-džej, plesni performansi, maskote i žongleri...

Izvor: K1info/Tanjug

15/04/2023 > 14:19

podeli vest:

VASKRŠNJE ČAROLIJE u Topčiderskom parku: Ko ne stigne danas, ZABAVA se nastavlja sutra
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Tradicionalna manifestacija "Vaskršnje čarolije" otvorena je danas u Topčiderskom parku za najmlađe u organizaciji Gradske opštine Savski venac, a za mališane su priređene klovnovske predstave, nastup kulturno- umetničkog društva, di-džeja, plesni performansi, maskote i žongleri, a organizovane su i sportsko-rekreativne i likovne radionice. 

Danas se bira najlepše oslikano jaje, a u nedelju, na Vaskrs, biraće se najjače vaskršnje jaje, rekao je predsednik Skupštine opštine Savski venac Strahinja Kukuć. 

- Tradicionalno opština Savrski venac već sedmu godinu za redom organizuje ovde u Topčiderskom parku Vaskršnje čarolije za naše najmlađe sugrađane. Danas i sutra od 11 do 14 časova imamo bogat kulturno- umetnički, zabavni i sportski program - rekao je Kukić.

On je pozvao sve da prisustvuju manifestaciji tokom vikenda. 

 

Rekao je da je opština pripremila i vredne nagrade za učesnike koji pobede u konkurenciji za najlepše oslikano jaje i za najjače jaje. 

- Obezbedili smo nagrade bicikl, trotinet, električne skejt bordove, a ulaz je besplatan za sve - dodao je on.

Kukić je rekao da opština pored organizovanja manifestacija za najmlađe, obezbeđuje i auto sedišta za decu do tri godine, organizuje škole za besplatno učenje stranih jezika za decu do 15 godina, ali i besplatne škole sporta.

Tokom leta, dodaje Kukić biće organizovane i Dečije letnje igre. 

Da bi se mališani zabavili i proveli lep vikend, pobrinuo se i klovan Vladan Petrović koji je rekao da su priredili sportsko-muzičke manifestacije. 

- Danas imamo predstave, a sutra putujuće pozorište "Meri Popins". Pored toga imamo šest dečijih maskota koji će deliti balone sa logom opštine Savrski venac, a imamo i likovnu radionicu i fejs pejting za najmlađe - istakao je on. 

Na pitanje Tanjuga, zbog čega su došli i šta im se najviše dopada, mališani su rekli maskote i to što su organizovane radionice gde su bojili i crtali. 

Petogodišnja devojčica je rekla da je došla da crta.

- Danas bojimo zeca, bojim žuto, zeleno i roze i volela bih da dobijem lutku ovde - rekla je ona. 

Četvrogodišnja devojčica je dodala da je došla da crta i da joj se baloni najviše dopadaju, dok je desetogodišnji dečak došao sa svojom sestrom kako bi učestvovao u takmičenju i zabavio se. 

- Dosao sam da vidim šta ima zanimljivo, a kada je Uskrs najviše volim farbanje jaja i to sam uradio sa sestrom - rekao je on. 

 

Ostavite komentar