Vesti > Beograd

Izgradnja KANALIZACIJE U KRNJAČI već na LETO? Projekat vredan 100 MILIONA EVRA

Moraćemo da nađemo alternativni način finansiranja ako Evropska investiciona banka do juna ne odobri sredstava, rekao je Šapić

Izvor: K1info/Tanjug

12/04/2023 > 15:01

podeli vest:

Izgradnja KANALIZACIJE U KRNJAČI već na LETO? Projekat vredan 100 MILIONA EVRA
Foto: Tanjug/Beoinfo


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji kanalizaciono-crpne stanice "Krnjača 2" i najavio da će biti puštena u rad do 1. juna.

- Kada se pusti u rad imaćemo stanicu koja će moći da crpi svu kanalizaciju koju budemo radili, to nije mala stvar - rekao je Šapić.

On je razgovarao sa građanima sa leve obale Dunava i o izgradnji kanalizacije i naveo da će ih u narednom periodu gradski menadžer Miroslav Čučković svakog meseca informisati dokle se stiglo sa aktivnostima na tom projektu.

Šapić je rekao meštanima i da će dobiti blagovremeno informaciju da li će radovi na izgradnji kanalizacije početi tokom leta.

On je izjavio da je postupak biranja izvođača radova na kanalizacionoj mreži na levoj obali Dunava završen i najavio da će Grad morati da nađe alternativni način finansiranja ako Evropska investiciona banka do juna ne odobri sredstava.

Na pitanje novinara kada će se pokrenuti novi postupak ako se raskine ugovor sa EIB, gradonačelnik je rekao:

- Ne očekujemo da će se kretati u novi postupak. Očekujemo da je završen postupak biranja izvođača, samo moramo da nađemo način finansiranja, što je daleko manje vremena nego čitav novi postupak. Naša računica je da je postupak završen samo je pitanje da li će nam EIB odboriti sredstva - rekao je on.

Gradonačelnik je naglasio da će ako EIB do juna ne odobri sredstva krenuti u alternativne načine traženja sredstava.

- Tražićemo kredite od nekog drugog, ako treba budžetiraćemo rebalansom bužeta Grada neki deo, samo da se počne, a onda ćemo kalkulisati u sledeću godinu - naveo je Šapić.

Gradonačelnik je rekao da je reč o radovima koji traju tako da će krenuti sukcesivno da se nabavlja novac.

- Ne planiramo da uđemo u novi postupak, jer je to novih šest meseci - naglasio je Šapić i na pitanje koliko košta realizacija celog projekta odgovorio da misli da je reč o oko 100 miliona i da to uključuje celokupan projekat, fabriku i mrežu. 

Na pitanje da li je stigla saglasnost Srbija voda za radove na uređenju Savskog nasipa, gradonačelnik je rekao da je saglasnost dobijena i da je prijava radova objavljena na portalu Centralne evidencije objedinjenih procedura (CEOP).

Dodao da od tada po zakonu treba da prođe sedam dana, i nakon toga počinju radovi na Savskom nasipu.

 

 

 


 

Ostavite komentar