Vesti > Beograd

LEGENDI u čast: POGLEDAJTE kako je na KULI BEOGRAD oživljeno sećanje na MOMA KAPORA

Veličanstvenom animacijom na najvišoj zgradi u Srbiji i regionu setili smo se rođendana srpskog velikana

Izvor: K1info/Tanjug

08/04/2023 > 22:39

podeli vest:

LEGENDI u čast: POGLEDAJTE kako je na KULI BEOGRAD oživljeno sećanje na MOMA KAPORA
Foto: Printscreen/Tanjug


Osmo aprilsko veče na Sava Promenadi proteklo je u znaku obeležavanja godišnjice rođenja legendarnog srpskog slikara, književnika i novinara Moma Kapora, čiji su lik i delo oživljeni na medija fasadi Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu.

Kako je navedeno, Momo Kapor, iako po rođenju Sarajlija, bio je i ostao jedan od najpoznatijih stanovnika naše prestonice, koji je svojim pričama, slikama i crtežima svedočio o jedinstvenoj magiji Beograda.

- Gajeći posebnu ljubav prema Savamali, ovaj slavni književnik često je voleo da posećuje i kultni hotel Bristol, zadivljujuće remek-delo čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, koji će uskoro zasijati sjajem kakvim nije odisao decenijama unazad i ponovo postati centar mondenskog života u Beogradu, baš kao što je to bio u ono romantično doba s početka 20. veka - ističe se u saopštenju Belgrade Waterfronta.

Veličanstvenom animacijom na Kuli Beograd, slavljeni su lik i delo još jednog srpskog velikana, koji je spajajući književnost sa umetnošću na najlepši način opisao senzibilitet i duh grada na ušću Save u Dunav.

 

Ostavite komentar