Vesti > Beograd

DETALJNO OBJAŠNJENJE: Šta sve nudi NOVI SISTEM JAVNOG PREVOZA u Beogradu

Kako je najavljeno, Grad će jednostrano raskinuti ugovor sa Kentkartom, celodnevna karta, od 1. maja koštaće 200 dinara

Izvor: K1info

07/04/2023 > 12:20

podeli vest:

DETALJNO OBJAŠNJENJE: Šta sve nudi NOVI SISTEM JAVNOG PREVOZA u Beogradu
Foto: ATA Images


Novo tehničko rešenje o sistemu javnog prevoza koje će poboljšati i olakšati saobraćaj u Beogradu od 1.maja, predstavljeno je juče i podrazumeva drugačije zone i cene karata.

Kako je najavljeno, Grad će jednostrano raskinuti ugovor sa Kentkartom, celodnevna karta koštaće 200 dinara, i biće ukinuta karta koja važi 90 minuta.

Foto: Beoinfo

 

Takođe, u novom sistemu grad će biti podeljen u samo dve zone. 

Foto: Beoinfo

 

Mesečne karte u novom sistemu imaju u ponudi dve zone: Zona 1 i Zona 2 (zona 1+zona 2). Zona 1 će koštati 3.000 dinara, dok će Zona 2 koštati 3.500 dinara.

Foto: Beoinfo

 

Što se tiče godišnjih karata, u novom sistemu Zona 1 koštaće  30.000 dinara, dok će Zona 2 (zona 1 + zona 2) koštati 35.000 dinara.

Foto: Beoinfo

 

Kupovina karata u novom sistemu se može obaviti SMS porukom (Svi operateri mobilnih mreža), putem aplikacije za telefon (Platne kartice svih vrsta i svi operateri mobilnih mreža) i na svim prodajnim mestima distributera (JP za naplatu karata).

Foto: Beoinfo

 

Plaćanje SMS porukom biće slično kao kod naplate parkiranja.

U kategoriju povlašćenih su i starije osobe od 65 godina, ali oni neće morati da imaju kartu i godišnju dopunu kao do sada. Oni će se prijavljivati preko aplikacije ili će dobiti doživotnu u besplatnu kartu

Foto: Beoinfo

 

Takođe, svi učenici starosti do 19 godina dobijaju besplatan prevoz. 

Foto: Beoinfo

 

U autobuse će ulaziti Beli, odnosno Komunalna milicija i neće zaustavljati autobus ni ostale putnike. Putniku bez karte oni će uručivati nalog za plaćanje posebne karte. Putnik koji dobije taj nalog neće biti izbačen iz autobusa.

Foto: Beoinfo

 

Korisnik koji se u momentu kontrole zateklo u vozilu bez važeće karte i koje ne kupi posebnu kartu dužno je da po uručenju odštampane kopije elektronski potpisanog prekršajnog naloga, odnosno zapisnika napusti vozilo na prvom narednom stajalištu.

Ukoliko lice ne napusti vozilo, kontrolor može da izda nalog vozaču da zaustavi i zadrži vozilo na stajalištu.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Jelena Milic

Slazem se da je krajnje vreme da svi pocnu da placaju karte u prevozu,ali bih ja pre svega toga uvela pravila o licnoj higijeni pri ulasku u autobus. Kako udjem u autobus vadim iz torbe Ambilife lampu za dezinfekciju.

07.04.2023 14:50