Vesti > Beograd

Ovako je Beograd DOČEKAO NOVU - pogledajte SPEKTAKULARNE snimke iz vazduha

U trajanju od osam minuta, vatromet je ispaljivan sa 20 spratova Kule Beograd, sa ukupno 180 pozicija, kao i sa 13 pozicija sa obale Save

Izvor: K1info

01/01/2023 > 09:21

podeli vest:

Ovako je Beograd DOČEKAO NOVU - pogledajte SPEKTAKULARNE snimke iz vazduha
Foto: Marko Obradović Edge


Pirotehničko-laserski šou sa Kule Beograd kakav se i nastupi popularnijih domaćih izvođača: Jelene Tomašević, Željka Joksimovića i Marka Louisa, na Sava Promenadi, obeležili su doček nove 2023. godine u Beogradu na vodi.

Posle grandioznog odbrojavanja poslednjih trenutaka 2022. godine na medija fasadi Kule Beograd (najviše zgrade u Srbiji i regionu), usledio je impresivni vatromet koji je na nebu iznad Save napravio pravu novogodišnju svetlosnu magiju.

U trajanju od osam minuta, vatromet je ispaljivan sa 20 spratova Kule Beograd, sa ukupno 180 pozicija, kao i sa 13 pozicija sa novobeogradske obale Save, u dužini od 1 km, dok su bajkovite scene proslave "najluđe noći“ na savršen način upotpunili jedinstveni vatropadi sa Starog savskog mosta i Gazele, kao i performans nekoliko desetina lasera, najsavremenijih laserskih glava, bimova i LED strobova koji su proizveli 10.000 svetlosnih efekata.

Specijalno za ovu priliku, komponovana je i muzika u koju su, osim ritmova karakterističnih za Srbiju, utkane melodije Francuske, Velike Britanije, Kine, Rusije i arapskih zemalja, čime je Beograd čestitao Novu godinu celom svetu i pokazao da je oduvek bio kosmopolitski grad.

Koncertom muzičkih zvezda - Jelene Tomašević, Željka Joksimovića i Marka Louisa, Sava Promenada opravdala je status novog epicentra gradskih dešavanja.

Veličanstvene scene u kojima nekoliko hiljada oduševljenih posetilaca kraj Save jednoglasno peva "Okeane“, "Vreteno“ i "Raj za avanturiste“ i uživa u fascinantnom vatrometu sa Kule Beograd, novog simbola naše prestonice, zadivile su planetu i pokazale da Beograd na vodi s razlogom uživa status destinacije svetske klase koju turisti moraju posetiti.

Novogodišnji spektakl svetskih razmera organizovan je u saradnji sa kompanijom "Fireworks by Grucci“, svetskim liderom u pirotehničkim događajima ovog tipa koji je oborio čak 11 Ginisovih rekorda u oblasti vatrometa.

 

Ostavite komentar