Vesti > Beograd

Dodeljena NOVČANA pomoć RODITELJIMA trojki, četvorki i duplih blizanaca

Roditelji kažu da je spisak potrebnih stvari dugačak i da će tek razmišljat kako će da potroše novac koji su dobili

Izvor: K1info/Tanjug

23/12/2022 > 15:28

podeli vest:

Dodeljena NOVČANA pomoć RODITELJIMA trojki, četvorki i duplih blizanaca
Foto: Beoinfo


Roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca na svečanosti u Starom dvoru dodeljena su rešenja za novčanu pomoć koju je obezbedio Grad Beograd.

Rešenja o novčanoj pomoći majkama i očevima uručili su gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić i direktorka Gradskog centra za socijalni rad Silvia Alavanja.

Šapić je naveo da će Grad i u narednom periodu donositi odredjene mere kako bi pomogao roditeljima, jer je, kako je ocenio, pravi podvig u ovim vremenima odlučiti se na potomstvo.

- Potrudićemo se da ovakvih mera bude više u budućnosti, jer deca rastu i potrebne su im razne stvari. U svetlu toga smo doneli neke odluke od sledeće godine vezano za udzbenike, vrtiće - rekao je Šapić.

On je Izrazio  nadu da će novčana pomoć koju je opredelio Grad Beograd olakšati roditeljima i najavio da će se u ponedeljak na sednici Skupštine grada doneti još neke mere od značaja za odrastanje dece.

- Grad Beograd će se potruditu koliko bude mogao da vam pomogne jer je odrastanje dece teže i komplikovanije nego ranije - kazao je Šapić.

Foto: Beoinfo

 

Otac trojki koje imaju dve i po godine Miroljub Nestorović zahvalio je Gradu na novčanoj pomoći i tome što olakšava roditeljima u podizanju dece.

- Mnogo nam znaži  što znamo da Grad brine za nas i što nam posvećuje pažnju - naveo je Nestorović.

On je zahvalio Šapiću na ideji da od sledeće godine vrtići u Beogradu budu besplatni, dodajući da će ta mera svim roditeljima pomoći da smanje troškove.

Jelena Božović, majka trojki koje pohađaju treći razred osnovne škole, ističe za Tanjug da su troškovi odgajanja dece veliki, posebno što jedna od devojčica ima celebralnu paralizu, pa će joj ova novčana pomoć puno značiti.

- Svaka pomoć nam je dobrodošla. Videćemo na šta ćemo utrošiti novac, spisak je dugačak - kazala je Božović.

Za novčanu pomoć roditeljima u ovoj godini izdvojeno je 16.946.433 dinara, a prema evidenciji Gradskog centra za socijalni rad pravo na ostvarivanje te podrške imalo je 106 porodica sa 338 dece.

 

 


 

 

Ostavite komentar