OVO NE BI SMELO DA SE RADI DRUGI DAN NIKOLJDANA Važan običaj koji mnogi zaborave
Mnogi zaboravljaju da i dan posle Svetog Nikole nosi duboku simboliku i pravila kojih se treba pridržavati
20.12.2024
TradicijaBEOGRADSKE ULICE NEPREPOZNATLJIVE: Pogledajte kakvo je stanje u saobraćaju na Svetog Nikolu!
Brankov most je poluprazan u oba smera
19.12.2024
BeogradMAJKINO, DANAS JE TVOJA SLAVA... Reči majke Stefana Hrke nastradalog u Novom Sadu kidaju dušu i teraju suze na oči
Ja sam borac i nastaviću da se borim, naglasila je majka nastradalog mladića
19.12.2024
SudbineAKO STE POPILI, NE SEDAJTE ZA VOLAN Veliki apel saobraćajne policije
Uprava saobraćajne policije očekuje da zbog proslave Svetog Nikole, bude pojačan intenzitet saobraćaja
19.12.2024
SrbijaSVETI NIKOLA NAS JE OKUPIO DA SE POMOLIMO ZA SPASENJE NARODA Ovako je u Prištini obeležena hramovna slava
Liturgiju je, pred više desetina vernika, služio prištinski paroh Staniša Arsić
19.12.2024
SrbijaKAKO VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ČESTITA SVETOG NIKOLU Ako ste mislili da ste sve videli, niste - sad ćete (VIDEO)
Na animaciji vidimo Svetog Nikolu koji "silazi" sa ikone i čestita današnju slavu, njegov imendan, svim vernicima
19.12.2024
Nećete verovatiOVAKO POZNATI SLAVE SVETOG NIKOLU Slavski kolač, žito, sveće - svi pravoslavni običaji ispoštovani (FOTO)
U žargonu se kaže da pola Srbije slavi, a pola ide na slavu, tako da i veliki broj naših poznatih ličnosti obeležava ovaj sveti dan
19.12.2024
CelebrityMIODRAG UBIO MAJKU, PA SEBE NA NIKOLJDAN Detalji jezivog zločina u selu kod Drine
Sestra mu poslala SMS: „Kako ste, spremate li se za slavu?“, a on joj je odgovorio „Evo, taman sam majku ubio, sad ću sebe"
19.12.2024
RegionDANAS IZGOVORITE OVE TRI MOLITVE SVETOM NIKOLI Zaštitiće vas od bolesti, požara, pogibija...
Naime, svojim čudesnim moćima Sveti Nikola pomaže svakom ko mu se obrati za pomoć u bolesti, nemoći i duševnoj patnji
19.12.2024
TradicijaNIKOLJDAN – NAJVEĆA SLAVA U SRBIJI Jedna polovina Srba slavi, druga ide u goste!
Jedan od najvoljenijih svetitelja u pravoslavlju, a njegova dela ljubavi i milosrđa inspirisala su tradiciju koja se neguje vekovima
19.12.2024
TradicijaDRAGI ČITAOCI, ŽIVELI! Neka ljubav, mir i radost ispune vaše domove!
Nema većeg blagoslova od zajedništva za slavskim stolom
18.12.2024
Tradicija"ANDREJ I MOJI SINOVI BIĆE BEZ MENE U CRKVI..." Vučić pred ikonom čestitao Srbima Nikoljdan (FOTO)
Kako je rekao, posle teškog dana našao je snagu u ikoni našeg sveca
18.12.2024
SrbijaOPREZNO ZA NIKOLJDAN! Izdato upozorenje RHMZ: Ova pojava stiže još tokom noći
Posle guste magle, očekuje nas do čak 15 stepeni
18.12.2024
SrbijaNA NIKOLJDAN SLAVIMO LJUBAV I VERU! Bogatstvo je u onome što delimo s drugima!
Neka vaš dom na Nikoljdan bude ispunjen mirom, ljubavlju i toplinom!
18.12.2024
TradicijaKAKO SE PRAVILNO OKREĆE KOLAČ ZA SLAVU Korak po korak za blagoslov i zdravlje!
Jedan od ključnih trenutaka slavske ceremonije jeste okretanje slavskog kolača u krugu porodice
18.12.2024
TradicijaPRAVILNO ČITANJE ZDRAVICE ZA SVETOG NIKOLU Šta ne valja raditi dan pre slave
Pravilno čitanje zdravice unosi dodatnu toplinu u proslavu, dok poštovanje narodnih verovanja osigurava mir i blagostanje u domu
18.12.2024
TradicijaPREBRANAC ZA SLAVU Tradicionalno jelo koje krasi trpezu za Svetog Nikolu
Ukoliko tražite savršen recept za prebranac koji će oduševiti vaše goste, evo kako da ga pripremite korak po korak
18.12.2024
Posna jela