Sport > Time Out

MESIJEV JELOVNIK koji svi možemo da koristimo

To je najgora stvar za mišiće. Što se više kloni šećera, tim bolje - rekao je Mesijev nutricionista

Izvor: K1info/mondo.rs

21/12/2022 > 19:28

podeli vest:

MESIJEV JELOVNIK koji svi možemo da koristimo
Foto: Tanjug/AP


Argentina je treći put u istoriji postala prvak sveta, a Lionel Mesi ispunio je svoj san u 36. godini! Kada su u pitanju navike slavnog fudbalera, 2014. godina bila je presudna za njega. Tada je odlučio da promeni ishranu zbog zdravlja, iako je bio veliki ljubitelj prerađene hrane.

Ono što malo ko zna, to je da se Mesi potpuno odrekao gaziranih pića bez kojeg svaki drugi Srbin ne može da zamisli obrok. Takođe, Lionel ne konzumira ni alkohol, smanjio je unos šećera, ali je pronašao zamenu koja ima brojne benefite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

- To je najgora stvar za mišiće. Što se više kloni šećera, tim bolje. Rafinisano brašno takođe je veliki problem - rekao je italijanski nutricionista Đulijano Poser koji je napravio ključnu promenu u Mesijevom jelovniku.

Fudbaler je umesto gaziranih napitaka počeo da pije Yerba Mate čaj, koji je poznat po tome što ga vole brojni sportisti. Reč je o tradicionalnom južnoameričkom piću sa kofeinom.

Služi se vruć, ali je u poslednje vreme popularna verzija ledenog čaja. Ono što ovaj čaj izdvaja od ostalih, to je da poboljšava fokus, podiže raspoloženje i pozitivno utiče na nesanicu - poboljšava san.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Ovaj čaj sadrži polifenole koji olakšavaju mršavljenje, a Mesi je isticao da mu pomaže u održavanju forme. Takođe, u ovom napitku vitamini B i C igraju veliku ulogu: održavaju imunitet.

Inače Mesijev nutricionista je istakao da fudbaler koristi Bahove cvetne kapi za borbu protiv stresa. Smatra se da se tako uspostavlja ravnoteža između uma i tela, jer se cilja na područje mozga koje se bavi emocijama, sećanjima i uzbuđenjem.

 

Ostavite komentar