Sport > Time Out

Članovima DANSKE REPREZENTACIJE zabranjeno da vode ŽENE i DEVOJKE na Mundijal

Na ovaj korak Danski fudbalski savez se odlučio iz krajnje humanih razloga

Autor: K1info/RTS

08/10/2022 > 18:17

podeli vest:

Članovima DANSKE REPREZENTACIJE zabranjeno da vode ŽENE i DEVOJKE na Mundijal
Foto: Tanjug/AP


Članovi reprezentacija Danske otputovaće na Svetsko prvenstvo u Katar bez svojih devojaka ili supruga, pošto im je Fudbalski savez te države to zabranio.

U uobičajenim okolnostima, igrači obično vode svoje partnerke ili supruge, kako bi im pružile podršku, međutim, ovog puta, zbog lokacije takmičenja, okolnosti su se promenile.

Prema Amnesti Internešenelu migranti su morali da grade najsavremenije stadione na kojima će se igrati na prvenstvu, a za to navodno, još nisu dobili nadoknadu. Na isplatu će čekati mesecima, a inače im u međuvremenu, nije dozvoljeno da promene radno mesto.

Služba za informisanje Danskog fudbalskog saveza saopštila je da zabranila devojkama i suprugama igrača da prisustvuju Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru, jer kako je istaknuto - ne žele ni na koji način da podstiču ekonomiju bliskoistočne zemlje.

Dodali su da su - Savez, kao i Upravni odbor, odlučili da minimiziraju putovanja u Katar u vezi sa svetskim prvenstvom.

 - Ne želimo da doprinesemo stvaranju profita u Kataru. Zbog toga smo sada maksimalno smanjili broj dozvola za putovanja, iako su na prethodnim turnirima, supruge i devojke igrača putovale sa svojim partnerima - rečeno je u Danskom fudbalskom savezu.

Svetsko prvenstvo u fudbalu održava se u Kataru od 20. novembra do 18. decembra, a Danci su u grupi D sa Francuzima, Australijancima i Tunišanima.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar