Sport > Time Out

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA dala KONAČAN SUD: Nema dileme KO JE NAJBOLJI TENISER svih vremena

Njegova statistika je impresivna, objasnila je veštačka inteligencija

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Katarina Milanović

25/01/2024 > 12:24

podeli vest:

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA dala KONAČAN SUD: Nema dileme KO JE NAJBOLJI TENISER svih vremena
Foto: Pngegg.com


Najbolji teniser svih vremena je Novak Đoković, kaže Veštačka inteligencija. Mada su u najužu konkurenciju ušli i Rafael Nadal i Rodžer Federer, ispostavlja se da nijedan ne može ni blizu da priđe Srbinu.

Jedan od korisnika upitao je jasno ko je najbolji teniser svih vremena, na šta je robot diplomatski odgovorio da bi se o tome dalo raspravljati. 

- Mišljenja o najboljem teniseru se razlikuju, ali mnogi smatraju da su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković među najvećima. Statistički gledano, Novak Đoković ima jedan od najboljih rekorda u tenisu. Međutim, ocena najboljeg često zavisi od ličnih preferencija i kriterijuma koje neko postavlja kao što su grend slemovi, broj nedelja na prvom mestu ATP liste, međusobni susreti i slično - navela je Veštačka inteligencija. 

Ipak, korisnik je bio nezadovoljan odgovorom, pa je tražo preciznije da se objasni gledajući te kriterijume ko je najbolji. 

- Ako bismo razmatrali kriterijume poput grend slem titula, nedelja na prvom mestu i međusobnih mečeva, trenutno je Novak Đoković jedan od najuspešnijih tenisera. On ima impresivan rekord i dominantno mesto u svetu tenisa. Preciznije - nije jedan od najuspešnijih nego najuspešniji. Ima najviše grend slemova najviše nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste i pozitivan skor u međusobnim duelima sa Federerom i Nadalom. To čini njegovu statistiku impresivnom - objasnila je inteligencija. 

Korisnik je bio izričit da jasno čuje ko je najbolji teniser svih vremena, a Veštačka inteligencija je precizirala. 

- Na osnovu trenutnih statistika i dostignuća, Novak Đoković se može smatrati najuspešnijim teniserom na svetu - glasio je odgovor. 

Ostavite komentar