Sport > Time Out

ČISTA SABOTAŽA ili ipak nešto drugo? Evo zašto je ĐOKOVIĆ dva puta igrao po NAJVEĆOJ VRUĆINI na Australijan Openu

Posle 15 vezanih mečeva u noćnom programu, Nole dva puta ima dnevni termin

Izvor: K1info/novosti.rs

Autor: Kristina Jokić

23/01/2024 > 13:30

podeli vest:

ČISTA SABOTAŽA ili ipak nešto drugo? Evo zašto je ĐOKOVIĆ dva puta igrao po NAJVEĆOJ VRUĆINI na Australijan Openu
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong


Naš najbolji teniser Novak Đoković nije bio srećan kada su ga organizatori stavili i drugi put uzastopno u dnevni termin, da po najvećoj vrućini igra za plasman u polufinale Australijan opena. Da li se ovde radi o namernoj sabotaži najboljeg tenisera, ili je ipak nešto drugo u pitanju?

Preskočio je Srbin Tejlora Frica u četiri seta i na kraju je ispalo bolje, jer bi u suprotnom kao Janik Siner i Andrej Rubljov igrao do duboku u noć, odnosno jutro kada je vreme u Australiji u pitanju.

Sada Đoković na miru čeka rivala u polufinalu Melburna, ali mnoge je zanimalo zašto je posle 15 vezanih mečeva u noćnom programu na prvom grend slemu u sezoni Nole morao dva puta da igra dnevni termin. Sada je stiglo i obrazloženje.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

 
Noću igraju "gledaniji" teniseri

Naime, iako raspored kontroliše Teniski savez Australije, pita se i televizija "Kanal 9" koja ima TV prava u Australiji, tako da se uglavnom atraktivniji mečevi biraju za noćni program kada je gledanost veća. Zato je odlučeno da prednost u osmini finala dobije domaći teniser Aleks de Minor, koji je igrao protiv Andreja Rubljova, dok je Novak Đoković morao da se "zadovolji" dnevnom sesijom protiv Adrijana Manarina.

Navodno su bili i u pravu, jer je meč De Minora protiv Flavija Kobolija prošle nedelje imao veću gledanost nego susret Đokovića i Prižmića, tako da je odlučeno da se "zamene" u četvrtoj rundi. Ipak, De Minor je podlegao pritisku i izgubio protiv Rubljova, pa se činilo da će se Đokovićev meč protiv Frica prebaciti na noćni program. Ni to se nije desilo.

Opet su u pitanju televizijski razlozi, pa je odlučeno da Novak Đoković igra u dnevnom terminu jer je to "idealno vreme" za Amerikance. Termin koji je prvobitno određen (14.30 u Melburnu) značio bi da Đoković igra u 19.30 za gledaoce na zapadnoj obali SAD, odnosno 22.30 na istočnoj. Amerikanci su ipak mogli da gledaju Koko Gof protiv Marte Kostjuk, dok su mnogi otišli da spavaju jer je lošom procenom organizatora Novakov meč kasnio dva sata.

Tako i u zemlji gde je dobijao možda i najmanje podrške od kada se bavi tenisom, Novak Đoković je bio "preko potreban" da bude na TV ekranima, što je moglo da mu napravi ozbiljan problem.

Fric je pružio ozbiljan otpor Novaku, koji je na kraju ipak slavio i zakazao duel sa boljim iz meča Janik Siner i Andrej Rubljov.

Ostavite komentar