Sport > Time Out

Disney OTKRIO DATUM emitovanja dokumentarne serije o JEDINOJ TITULI F1 ekipe Brawn GP

Voditelj je holivudski glumac Kijanu Rivs, a u seriji učestvuju Ros Bron, Dženson Baton, Nik Fraj, Rubens Barikelo i Kristijan Horner

Izvor: K1info

17/10/2023 > 07:22

podeli vest:

Disney OTKRIO DATUM emitovanja dokumentarne serije o JEDINOJ TITULI F1 ekipe Brawn GP
Foto: Youtube PrintScreen/emi


Disney je otkrio datum izlaska nove dokumentarne serije koja donosi priču o tituli Brawn GP ekipe u Formuli 1 2009. godine.

Serija pod nazivom "Brawn: The Impossible F1 Story" premijerno će biti prikazana na Disney+ 15. novembra.

Dokumentarna serija će otkriti izuzetnu priču o tome kako je Ros Bron spasao bivšu Hondinu fabričku ekipu i predvodio svoj nezavisni tim do osvajanja titule u Formuli 1.

Brawn GP je pobedio na 8 od 17 trka u 2009. godini, osvojivši obe titule, a Dženson Baton postao je svetski prvak Formule 1.

Sledeće sezone, Brawn GP postao je Mercedesov F1 tim.

Holivudski glumac Kijanu Rivs je voditelj i izvršni producent, zajedno sa trostrukim dobitnikom nagrade BAFTA, izvršnim producentom Nilom Dankansonom.

Producent je kompanija North One, a serija je napisana i producirana od strane glavnog scenariste Sajmona Hamersona, dok je reditelj Deril Gudrič.

Pored Brona i Batona, gostuju i Nik Fraj, Rubens Barikelo i glavni šef ekipe Red Bull, Kristijan Horner, koja je bila glavni rival Brawn GP-a 2009. godine.

Obećano je da će u seriji biti "ranije neviđeni" snimci i pristup arhivama Formule 1.

Ostavite komentar