Sport > Time Out

Delegacija fudbalskog kluba Crvena zvezda posetila Hilandar

Delegaciju crveno-beli na Svetoj gori ugostio iguman Metodije

Izvor: K1info/Tanjug

12/10/2023 > 11:50

podeli vest:

Delegacija fudbalskog kluba Crvena zvezda posetila Hilandar
Foto: FK Crvena zvezda Facebook


Delegacija fudbalskog kluba Crvena zvezda predvođena generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem posetila je Svetu goru, odnosno manastir Hilandar, kao jednu od najvećih srpskih svetkovina, saopštio je danas šampion Srbije.

Delegaciju Crvene zvezde je ugostio iguman Metodije.

"Crveno-bela delegacija predvođena Zvezdanom Terzićem, koju su još činili i Marko Marin, te Marko Petrović, zajedno sa vladikom Stefanom Sarićem i sveštenstvom iz Hrama Svetog Save imala je tu čast i priliku da poseti čuveni Hilandar i da se puna utisaka vrati u Beograd. Nema sumnje da posete ovakvog karaktera dodatno oplemenjuju duh čoveka, a inspirativni razgovori sa ljudima koji su svoj život posvetili Bogu, su od neprocenjivog značaja", saopšteno je iz Crvene zvezde.

 

 

Delegacija srpskog šampiona je igumanu Metodiju uručila dres Crvene zvezde sa brojem sedam, a on je uzvratio knjigom "Sveti kralj Milutin".

"Zvezda je okrenuta prema crkvi, kao jednom od najvećih stubova srpstva, što je pokazatelj kroz dugačku istoriju našeg kluba, a utisak je da se taj odnos u poslednjih nekoliko godina dodatno učvršćuje. Zvezda tako redovno pomaže i manastire, te narodne kuhinje na Kosmetu, pa se može, sa ponosom, konstatovati da smo izuzetno društveno odgovorni i u službi srpskog naroda, gde god se on nalazio", navode crveno-beli.

Ostavite komentar