Sport > Time Out

Sportsko društvo CRVENA ZVEZDA proslavila 78. ROĐENDAN

Crveno-beli su osnovani 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata

Izvor: K1info/Tanjug

04/03/2023 > 08:46

podeli vest:

Sportsko društvo CRVENA ZVEZDA proslavila 78. ROĐENDAN
Foto: SD Crvena zvezda


Sportsko društvo Crvena zvezda, najpopularnije i najtrofejnije u Srbiji i regionu, proslavlja danas 78. rođendan.

Crveno-bela porodica broji 34 kluba, a danas će na tradicionalnoj svečanosti na stadionu "Rajko Mitić" proglasiti najbolje u minuloj godini.

Crveno-beli su osnovani 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata koju su predvodili Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović i drugi.

Zvezdini klubovi osvojili su skoro 800 trofeja, dok su crveno-beli sportisti osvojili više od 40 olimpijskih medalja.

Najveći uspeh ostvarili su fudbaleri, koji su 1991. godine osvojili titulu prvaka Evrope i sveta, a najbolji u Evropi bili su i atletičari, vaterpolisti, karatisti i košarkašice.

Generalni direktor FK Crvena zvezda i predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je na proslavi da Crvena zvezda nikada nije bila mlađa, lepša i zdravija.

- Naša Crvene zvezda, iako danas ima 78 godina, nikada nije bila mlađa, lepša i zdravija. Ponosan sam na sve rezultate koje smo ostvarili u prošloj godini, iako nas veličina Crvene zvezde uvek tera na samokritičnost, sa željom da budemo bolji i uspešniji nego što smo bili juče - rekao je Terzić.

Dodao je da ga raduje jedinstvo koje pokazuju svi u SD Crvene zvezda.

- Posebno me raduje jedinstvo koje smo pokazali u prethodnom periodu kada smo se radovali uspesima i tugovali u neuspesima. Naravno, mnogo više je bilo uspeha, ali nas veličina Zvezde obavezuje da budemo još uspešniji. Kao predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda, želim da vam čestitam na rezultatima i poželim mnogo radosti, zdravlja, sreće, vama i vašim klubovima. Srećan rođendan, Zvezdo - zaključio je Zvezdan Terzić.

 

 

 

Ostavite komentar