Sport > Tenis

Je l' bio NADAL u Torinu? Drugi poraz Španca na Završnom mastersu

Ovo je bio treći međusobni duel Nadala i Ože-Alijasima, a prvi trijumf kanadskog tenisera

Izvor: K1info/Tanjug

15/11/2022 > 16:24

podeli vest:

Je l' bio NADAL u Torinu? Drugi poraz Španca na Završnom mastersu
Foto: Tanjug/AP


Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim pobedio je danas Španca Rafaela Nadal 6:3, 6:4 u meču drugog kola "Zelene grupe" na završnom mastersu u Torinu.

Meč je trajao nešto manje od dva sata. Ovo je bio treći međusobni duel Nadala i Ože-Alijasima, a prvi trijumf kanadskog tenisera.

Nadal u prvom gemu prvog seta nije iskoristio dve brejk lopte, a Kanađanin je uspeo da povede 1:0. Igralo se potom gem za gem, a Nadal u sedmom gemu ponovo nije iskoristio dve brejk lopte. Ože-Alijasim je u osmom gemu napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 6:3 i 1:0 u setovima.

Kanađanin je u drugom setu napravio brejk u trećem gemu i poveo 2:1. Nadal je u šestom gemu imao šansu da vrati brejk, ali je Kanađanin uspeo da se odbrani. Ože-Alijasim je potom održavao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do trijumfa.

Ože-Alijasim je prvom kolu poražen od Norvežanina Kaspera Ruda 7:6, 6:4, dok je Nadal na startu takmičenja izgubio od Amerikanca Tejlora Frica 7:6, 6:1.

Od 21 sat večeras u drugom meču drugog kola "Zelene grupe" sastaće se Rud i Fric.

U trećem kolu, koje je na programu u četvrtak, igraće Nadal - Rud i Fric - Ože-Alijasim.

Plasman u polufinale izboriće dvojica najboljih tenisera iz svake grupe. Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.

 

Ostavite komentar